ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Θέσεις για τα Φοιτητικά


Διαπιστώνουμε ότι τα φοιτητικά προβλήματα δημιουργήθηκαν και συσσωρεύθηκαν ιδιαίτερα λόγω της έλλειψης σοβαρής πρωτοβουλίας από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για την επίλυση τους, κάτι που επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους έναντι των φοιτητών και να προβούν στην επίλυση των ζητημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

·      Διεκδικούμε επέκταση της δωρεάν σίτισης για όλους τους Κύπριους φοιτητές.
·      Διεκδικούμε την αύξηση του ποσού της φοιτητικής χορηγίας.
·      Διεκδικούμε την επιχορήγηση και στους ν+2 φοιτητές
·      Εισηγούμαστε την αγορά διαμερισμάτων από την κυβέρνηση τα οποία θα παραχωρούνται έναντι χαμηλού ενοικίου στους φοιτητές
·      Ζητούμε την άμεση μείωση των αεροπορικών ναύλων από τον εθνικό αερομεταφορέα και διάλογο με ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες για εξασφάλιση της καλύτερης προσφοράς.
·      Εναντιωνόμαστε στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος, κάτι που διογκώνει το πρόβλημα της ανεργίας, ειδικά σε μας τους νέους επιστήμονες.

Η πολιτεία οφείλει ν’ αυξήσει άμεσα τις κρατικές δαπάνες για την παιδεία και να εξασφαλίσουν επιπλέον κονδύλια από τα κοινοτικά πακέτα στήριξης της Ε.Ε.

Οι προτάσεις και εισηγήσεις μας να περιέλθουν υπ’ όψιν του υπουργού Παιδείας και του προέδρου Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Κ.
Η Ε.Φ.Ε.Κ Αθήνας ως ο εκφραστής της ολότητας των φοιτητών πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα και δημοκρατικά πέρα από κομματικές επιρροές με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή.  Η υπερκομματική δράση της Ε.Φ.Ε.Κ είναι επιβεβλημένη καθώς τα κόμματα δε θ’ αντικρίζουν πλέον τους φοιτητές ως «βέβαιες αυριανές ψήφους», αλλά ως ενήμερα και κριτικά μέλη της κοινωνίας.  Οι φοιτητές στα πλαίσια ενός αυτόνομου φοιτητικού συλλόγου, θα αποτελέσουν την μελλοντική κοινωνία. 

Προτείνουμε την άμεση αποχώρηση της Ε.Φ.Ε.Κ Αθήνας από την Π.Ο.Φ.Ε.Ν αφού θεωρούμε αδιανόητο να συμπράττει με το δευτεροβάθμιο όργανο αυτό, τη στιγμή που οι σκοποί και οι αρχές τους δεν συνάψουν.  Είναι απαράδεκτο η Ε.Φ.Ε.Κ Αθήνας να οργανώνει τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της με βάση την Π.Ο.Φ.Ε.Ν και να επιτρέπει την εμπλοκή του οργάνου αυτού, το οποίο στελεχώνεται από έμμισθα κομματικά στελέχη, στις αποφάσεις που λαμβάνει ο σύλλογος. Ως εκ τούτου ζητούμε τη δημιουργία ενός υγιούς δευτεροβάθμιου οργάνου που να στελεχώνεται από φοιτητές και μόνο φοιτητές και να δρα ανεξάρτητα – υπερκομματικά, έξω από τα πλαίσια της ομοσπονδίας και από κομματικούς παρεμβατισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.