ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ


Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. εκφράζει τη δυσαρέσκεια της όσον αφορά το χθεσινό δείπνο του ΠτΔ με τον κατοχικό «ηγέτη» Έρογλου.  Η συνάντηση τους έγινε με πρωτοβουλία του Νίκου Αναστασιάδη με τη δικαιολογία ότι επιθυμεί κοινό ανακοινωθέν για την έναρξη των συνομιλιών και ενώ ο ίδιος ο Έρογλου λίγες μέρες πριν διατυμπάνιζε για την αδιάλλακτη στάση της τουρκιάς όσον αφορά την «λύση» που θα προκύψει, επισημαίνοντας επίσης πως δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Επίσης την προηγούμενη μέρα τουρκικά στρατεύματα κατέλαβαν 24 χιλιόμετρα εδάφους στην νεκρή ζώνη και τα παρέδωσαν σε τουρκοκύπριους. Παρ’ όλα αυτά η Ελληνική πλευρά και ο ίδιος ο ΠτΔ αγνοούν τις προκλήσεις και συνεχίζουν να εμμένουν στις συνομιλίες ως ένδειξη καλής θελήσεως.


Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ- Κ.Ε.Σ. έχουμε εκφράσει πολλές φορές την αντίθεση μας με τις εκάστοτε δικοινοτικές συνομιλίες αφού είναι μια έμμεση αναγνώριση στο ψευδοκράτος. Ο ΠτΔ υποβιβάζει την ιδιότητα του σε κοινοτάρχη του Νότιου τμήματος και έτσι εξυψώνει τον κατοχικό ηγέτη σε αρχηγό κράτους. Ο Νίκος Ανα(ν)στασιάδης όμως απ’ ότι φαίνεται όχι μόνο το γνωρίζει αλλά και το επικροτεί αφού στις μετέπειτα δηλώσεις του αναφερόταν στον εαυτό του και στον Έρογλου ως «ηγέτες των δύο κοινοτήτων»

Η στάση του μεγαλύτερου πρεσβευτή του σχεδίου ΑΝΑΝ όχι μόνο δεν μας εκπλήσσει αλλά ήταν και αναμενόμενη. Ιδιαίτερη σημασία όμως θέλουμε να δώσουμε στη στάση των Μ.Μ.Ε. που  τα περισσότερα εξ αυτών τόσες μέρες χειροκροτούσαν την πρωτοβουλία αυτή του ΠτΔ. Αυτό που μας εξόργισε όμως είναι ότι ενώ πολλοί δημοσιογράφοι είχαν στηθεί έξω από το σημείο συνάντησης, προκλητικά επέλεξαν να αγνοήσουν το γεγονός ότι ο ψευδοπρωθυπουργός προσήλθε στο σημείο συνάντησης στο Λήδρα Πάλλας,με λιμουζίνα που έφερε τα διακριτικά του ψευδοκράτους. Άλλη μια προκλητική κίνηση των κατακτητών που όχι μόνο κανένας δεν κατάκρινε αλλά επιδεικτικά αγνοήθηκε από φόβο μήπως διαταραχθούν σχέσεις, βασισμένες στην ανύπαρκτη «Ελληνοτουρκική φιλία». 

Το σχέδιο σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού είναι καλά στημένο. Κομματικοί μηχανισμοί και τύπος προωθούν την ρατσιστική και καταστροφική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας η οποία θα προκύψει μετά από  «οδυνηρό συμβιβασμό» όπως το παρουσιάζουν.

Σε όλους αυτούς τους ηττοπαθείς, εμείς οι ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ –ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. απαντάμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.  Η γη των προγόνων μας, η Ελληνική αυτή γη που σκεπάζει τόσους ήρωες δεν είναι για παζαρέματα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικάντη να ξεπουλήσει ούτε μια σπιθαμή γης. Ότι και αν έχουν βάλει στο νου τους καλύτερα να το ξεχάσουν γιατί το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. θα είναι πάντα εκεί να τους φράσσει το δρόμο. Γιατί η γη που ποτίστηκε με το ζεστό αίμα τόσων ηρώων δεν θα ξεπουληθεί με το κρύο μελάνι των πολιτικών. 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.