ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Αχμέτ Νταβούτογλου: Persona non grata


Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Αναμένεται στην Αθήνα μέσα στις επόμενες μέρες η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ως ανταπόδοση της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον περασμένο Ιούλιο στην Άγκυρα.

Σε μια μπαρουτιασμένη περίοδο με τα όσα συμβαίνουν σε Τουρκία, Κουρδικό, ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, η ελληνική ηγεσία γίνεται ο δίαυλος για πραγμάτωση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και των οθωμανικών οραμάτων τόσο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ερντογάν, όσο και του κύριου εκφραστή του τουρκικού επεκτατισμού, Νταβούτογλου. Τα χτυπήματα που έχει λάβει η Τουρκία κατά το πρόσφατο παρελθόν δεν έχουν αξιοποιηθεί κατ’ ουδένα τρόπο ούτε από την κυπριακή ηγεσία, ούτε από την ελλαδική κυβέρνηση. Από την αποτυχημένη πολιτική της Τουρκίας στη Συρία, τις αντιδράσεις του Σέρβου προέδρου Νίκολιτς σχετικά με το Κόσοβο, μέχρι τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις της τουρκικής κοινής γνώμης που «χαστουκίζουν» Ερντογάν-Νταβούτογλου και τα τελευταία γεγονότα στην Αίγυπτο με την απέλαση του Τούρκου πρέσβη από το Κάιρο, τα «μηδενικά προβλήματα» του «Στρατηγικού Βάθους» είναι κάτι περισσότερο από φανερά.


Παρά τα γεγονότα αυτά, όμως, η τουρκική βουλιμία εκτρέφεται και υποστηρίζεται από την ίδια την Ελλάδα. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ετοιμάζεται να επισκεφτεί μια χώρα, της οποίας όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την κρατική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, αλλά καταπατεί αρχές και αξιώσεις τόσο του Ευρωπαϊκού, όσο και του Διεθνούς Δικαίου, εις βάρος της. Μάλιστα, βάσει δημοσιεύσεων στον τουρκικό τύπο ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας θα εγείρει θέμα «χιαστής διαδικασίας» για το κυπριακό, όπως την χαρακτήρισε στην εφημερίδα «Αξάμ», δηλ. με επισκέψεις του «Τ/Κ» διαπραγματευτή στην Αθήνα και του «Ε/Κ» στην Άγκυρα.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ., αρνούμαστε να δεχτούμε ένα ακόμη παζάρι για τον τόπο μας, πολύ πιο επικίνδυνο αυτή τη φορά. Οι τουρκικές προτάσεις για την Κύπρο δεν ξαφνιάζουν κανένα μας. Το γεγονός όμως ότι, η ελληνική πλευρά με τη συμμετοχή της στις νέου τύπου διαπραγματεύσεις ολοκληρώνει επίσημα τα διαχρονικά σχέδια της Άγκυρας για το κυπριακό, πρέπει να κινητοποιήσει κάθε σκεπτόμενο πολίτη του τόπου. Σε ένα έθνος το οποίο αντιστάθηκε, κατά το ρου της ιστορίας, σε ντόπιους και ξένους εχθρούς και σε ένα λαό ο οποίος σήμερα παλεύει για την επιβίωσή του σε όλα τα επίπεδα ζωής, οι δειλοί πολιτικοί που τρωγοπίνουν με τον κατακτητή δεν έχουν καμία θέση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι «persona non grata» για τον τόπο μας δεν είναι μόνο ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρώτοι στη σειρά έρχονται τα εγχώρια πιόνια του τουρκικού επεκτατισμού και των νεο-οθωμανικών σχεδιασμών, από την Αθήνα, μέχρι τη Λευκωσία.


ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΚΑΤΟΧΗ

Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.