ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.


Τετάρτη 23 Απριλίου 2014


Με την νοημοσύνη μας νομίζει ότι παίζει το κυβερνών κόμμα το τελευταίο διάστημα. Εκπρόσωποι τύπου και λοιπά κυβερνητικά στελέχη μας καθησυχάζουν για την πορεία του Κυπριακού δηλώνοντας πως η έκβαση των συνομιλιών είναι στο σωστό δρόμο και πως η «λύση» είναι κοντά. Η «καταξιωμένη» διπλωματία της Ελληνικής πλευράς με πρωτεργάτη τον ΠτΔ Νίκο Ανα(ν)στασιάδη διαπομπεύει όπου βρεθεί πως έχει σχηματιστεί μια ισχυρή βάση συμφωνιών με τούς κατακτητές και πως απομένουν κάποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να δημιουργηθεί καλό κλίμα που θα συντελέσει στην ομαλή πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι πιστοί ακόλουθοι (μπλε και κόκκινοι) του ΔΗΣΑΚΕΛ και λοιποί υποστηρικτές της πολιτικής Αναστασιάδη πανηγυρίζουν και ουσιαστικά βλέπουν στο πρόσωπο του «Νίκαρου» τον «σωτήρα» της πατρίδας μας. Παράλληλα τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ προβάλουν επιλεκτικά κινήσεις των κατακτητών που παρουσιάζουν την τουρκία να δείχνει καλό πρόσωπο και  να εμφανίζεται πρόθυμη για την εξεύρεση λύσης.

Η παροιμία «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός» ταιριάζει απόλυτα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα γεγονότα δεν είναι τόσο ευοίωνα όσο τα παρουσιάζουν και ο χωρίς κομματικές παρωπίδες κόσμος παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις με σκεπτικισμό και μεγάλη ανησυχία..    

Την Μεγάλη Παρασκευή όλος ο τύπος και τα τηλεοπτικά κανάλια είχαν αφιέρωμα στην «μεγαλειώδη» λειτουργία του Επιταφίου που έγινε στα κατεχόμενα Βαρώσια, δηλώνοντας πως η κίνηση αυτή της τουρκικής πλευράς ήταν ένδειξη καλής θελήσεως και πως οι κατακτητές παρουσιάζονται πιο διαλλακτικοί. Παράβλεψαν όμως το ότι ο Μούφτης των κατεχομένων παρουσιάστηκε στα διεθνή ΜΜΕ ως ο εκπρόσωπος της «Τ.Δ.Β.Κ» και πως το ψευδοκράτος εκμεταλλευτικέ το θρησκευτικό αυτό γεγονός ώστε να διαφημιστεί διεθνώς. 

Λίγο καιρό πριν ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων είχε δηλώσει με θρασύτητα πως δεν θεωρεί το άνοιγμα των Βαρωσιών ως ΜΟΕ και ότι η δική μας πλευρά πρέπει να είναι αυτή που θα κτίσει γέφυρες εμπιστοσύνης. Το ίδιο  θρασύς εμφανίστηκε και μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ όπου δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης εποίκων και τουρκικών στρατευμάτων.

Είναι λοιπόν άξιο απορίας αν η δική μας πλευρά εθελοτυφλεί στις δηλώσεις αυτές ή αν απλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως οι τούρκοι όχι μόνο δεν δείχνουν διαλλακτικότητα αλλά και εκμεταλλεύονται την δική μας διαπραγματευτική ανυπαρξία ώστε να αναγνωρίσουν επίσημα πλέον το ψευδοκράτος διεθνώς.  Οι δικοί μας πολιτικοί αντί να εκμεταλλευτούν τις δηλώσεις αυτές ώστε να ξεμπροστιάσουν τον πραγματικό εαυτό της τουρκίας ανά το παγκόσμιο, τοποθετούνται με χλιαρότητα και απλά χτυπούν με το γάντι προσπαθώντας να μην χαλάσουν το «ειρηνικό» κλίμα.  


Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. κρούουμε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου γύρω από τις εξελίξεις στο κυπριακό. Οι συνεχείς μειοδοτικές πολιτικές που ακολουθεί διαχρονικά η κυπριακή κυβέρνηση, με αποκορύφωμα την χωρίς προηγούμενο αποφασιστικότητα της παρούσας κυβέρνησης για άμεση ομοσπονδοποίηση της Κύπρου, στήνουν την πατρίδα μας στον τοίχο και την φέρνουν προ-τετελεσμένων, αυτό-εγκλωβίζοντας μας σε μια διαδικασία που μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα επιφέρει.  Καλούμε για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία του τόπου να αλλάξει στρατηγική στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού πριν να είναι ακόμα πολύ αργά χωρίς επιστροφή.

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.