ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Θέση ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024

Οδεύουμε σιγά σιγά προς την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου για την ανάδειξη των έξι ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κρίσιμη διότι, για ένα κράτος με το μέγεθος και την επιρροή της Κύπρου, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρέχει ο κοινοτικός μηχανισμός μπορούν να αποβούν σωτήριες για τον λαό μας. Ευκαιρίες και δυνατότητες, όμως, που οι μέχρι σήμερα εκπρόσωποι μας αδυνάτησαν να εκμεταλλευτούν.

Φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και έκτοτε κατοχή της μισής μας πατρίδας. Πριν μισό αιώνα οι παππούδες μας, οι γονείς μας βίωσαν το μένος του κατακτητή, έχασαν τις περιουσίες τους, τις ζωές τους. Στα σπίτια τους σήμερα διαμένουν ξένοι, έποικοι, στην προσπάθεια της Τουρκίας να μεταβάλει τις εγχώριες ισορροπίες των δυνάμεων και να αλλοιώσει την πληθυσμιακή ταυτότητα του νησιού. Παρά τα προαναφερθέντα όμως, σύσσωμο το πολιτικό φάσμα πραγματεύτεται την ουτοπική και μη βιώσιμη «λύση» της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής. 

Η Τουρκία μέχρι και σήμερα παραβιάζει κατάφωρα τις διεθνείς δεσμεύσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και το ευρύτερο διεθνές δίκαιο. Πώς ακριβώς θεωρούν και θεώρησαν οι μέχρι σήμερα διατελέσαντες ευρωβουλευτές της ΚΔ ότι θα καταφέρουν να υπερασπίσουν τα δίκαια του λαού μας στα διεθνή και ευρωπαϊκά forums, όταν για «λύση» παρουσιάζουν μια «ονείρωξη» που εκ του αποτελέσματος ενισχύει το αφήγημα της Τουρκίας για τα γεγονότα του 1974; Η ατιμωρησία της Τουρκίας δεν οφείλεται μόνο στη διεθνή αδιαφορία αλλά πρωτίστως στην ποιότητα των διεθνών και κοινοτικών μας εκπροσώπων. 

Είναι συνεπώς σαφές ότι ως κίνημα προσανατολισμένο στο καλό της πατρίδος μας και στην προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας δεν θα μπορούσαμε παρά να πολεμήσουμε κάθε υποψηφιότητα τάγμενη στον αγώνα για την τουρκοποίηση του νησιού μας, για την εξάλειψη του ελληνικού στοιχείου από την Κύπρο. Δεν θα μπορούσαμε παρά να πολεμήσουμε κάθε υποψηφιότητα πραγματέυεται την παραμονή των εποίκων, την «εκ περιτροπής προεδρία», το λεγόμενο «δικαίωμα του χρήστη» στις περιουσίες και τις λοιπές μειοδοτικές προβλέψεις του πλαισίου «λύσης» που συζητήθηκε στο παρελθόν. «Personae non gratae» λοιπόν για κάθε συνειδητοποιημένο συμπατριώτη μας οι υποψήφιοι των παρασιτικών, ομοσπονδιακών κομμάτων. 

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εκτός εξίσωσης βρίσκονται σαφώς και οι κατά το δοκούν «αντιομοσπονδιακοί», οι διαταραγμένοι αυτοί γυρολόγοι που για μια καρέκλα αύριο μπορεί να στηρίξουν και τη διχοτόμηση. Τέτοιες πολιτικές «περσόνες» δεν αξίζει καν να αποτελούν αντικείμενο του προβληματισμού μας. 

Πέρα απ’το «Κυπριακό», η Κύπρος του 2024 δεινοπαθεί και από μία σωρεία λοιπών προβλημάτων. Είμαστε η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό αιτητών πολιτικού ασύλου σε αναλογία πληθυσμού στην Ευρώπη, η ακρίβεια είναι στα ύψη και η ανεργία μαστίζει. Ακόμα, έχουμε αναγνωρισθεί διεθνώς ως η χώρα της διαφθοράς και των διαδοχικών σκανδάλων. Για τα παραπάνω αλλά και για πολλά άλλα ευθύνη φέρουν όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου που λίγο-πολύ κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν τον τόπο. «Μαύρο», λοιπόν, στους υποψηφίους των κομμάτων που τόσα χρόνια ενεργούν ως υπηρέτες αλλότριων συμφερόντων στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες, στη Βουλή, στο Προεδρικό. Ειδικότερα όσον αφορά τις «ευρωεκλογές», κόμματα που συνέδραμαν στην αυτόματη εγγραφή Τουρκοκυπρίων στους εκλογικούς καταλογόυς με ξεκάθαρο ψηφοθηρικό σκοπό, κόμματα στα ψηφοδέλτια των οποίων δεσπόζουν Τούρκοι πρέπει και θα πολεμηθούν. Ως νέοι που ανατραφήκαμε με τα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνισμού δεν μπορούμε να ανεχθούμε καμία υποψηφιότητα με αντεθνικό υπόβαθρο, καμία υποψηφιότητα που υιοθετεί ανθελληνική ρητορική. 

Ως ΕΚΦ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, ανέκαθεν υπήρξαμε θεματοφύλακες του Ελληνισμού στα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος. Πιστοί στα ιδανικά της πατρίδος θα συνεχίσουμε τον αδιάκοπο, αυτόνομο, αντιομοσπονδιακό μας αγώνα έως την πολυπόθητη απελευθέρωση της Κύπρου μας. Οι ιδέες μας παραμένουν αναλλοίωτες και στην εποχή του συμβιβασμού και της καλοπέρασης δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση σ’αυτές. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε, με την «επιθετική» ρητορική που μας διακρίνει, τα δίκαια του λαού μας. 

Το ΔΣ του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, συνεπές προς τον αυτόνομο χαρακτήρα του κινήματος και σεβόμενο την ελεύθερη κρίση και αντίληψη των στελεχών του, τα καλεί να ενεργήσουν κατά βούληση στις επερχόμενες εκλογές. Είναι αυτονόητο ότι δεν τα ωθούμε στην αποχή, καθώς αυτή μόνο επιβλαβείς συνέπειες μπορεί να επιφέρει για την πατρίδα μας. Σίγουροι, όμως, για το επίπεδο καταρτισμού και την προσωπική ποιότητα αυτών που αγωνίζονται μαζί μας, γνωρίζουμε ότι θα επιλέξουν ορθά με γνώμονα πάντα τα ιδανικά του κινήματός μας και το καλό της Κύπρου μας. Είναι χρέος μας να σταθούμε απέναντι στο πολιτικό κατεστημένο που παρασιτεί εδώ και χρόνια εις βάρος του λαού και της πατρίδος και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο χρόνος τους τελειώνει. 

Εκ γενετής Αυτόνομοι, 
Διά ζωής Μαχόμενοι, 
Έλληνες μέχρι τέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.