ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας: Κλειστό το μαγαζί



Με το έτσι θέλω ο ιστορικός σύλλογος της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας παραμένει κλειστός και ανενεργός εδώ και ενάμισι μήνα περίπου. Η αδιαφορία των δύο μεγάλων κομματικών παρατάξεων του ΔΗΣΑΚΕΛ, έχει καταντήσει τον ιστορικότερο φοιτητικό σύλλογο αδρανή και απαθή μπροστά στα φλέγοντα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο.

Προκλητική είναι η στάση του αποδεδειγμένα ανεύθυνου προέδρου του Συλλόγου και εκπρόσωπου της Πρωτοπορίας, ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί τον σημαίνοντα ρόλο που έχει αναλάβει. Προτιμά τις φιλολογικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που με περηφάνια αναφέρει την ιδιότητα του ως πρόεδρος της ΕΦΕΚ, παρά την οργάνωση και ομαλή λειτουργία του συλλόγου.

Εδώ και ενάμιση μήνα (Τρίτη 6 Νοεμβρίου είχε γίνει η τελευταία τακτική συνεδρία του συλλόγου)  Πρωτοπορία και Προοδευτική αναβάλλουν κάθε εβδομάδα τις προκαθορισμένες βάσει καταστατικού τακτικές συνεδρίες της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας. Η γελοιότητα και οι ανευθυνότητα των δύο ποσοστιαία μεγάλων παρατάξεων φάνηκε την ημέρα της αντικατοχικής πορείας (Πέμπτη 15 Νοεμβρίου), όταν συνεδριάζαμε 3 ώρες πριν από την πορεία για το ψήφισμα το οποίο θα παραδίδαμε στην Τουρκική Πρεσβεία αφού η προηγούμενη τακτική συνεδρία είχε αναβληθεί. Η ίδια ιστορία (αναβολή των τακτικών συνεδριάσεων) συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. για τη διεξαγωγή συνεδριάσεων.

Το ποτήρι ξεχείλισε όμως την τελευταία εβδομάδα. Αρχικά η προκαθορισμένη τακτική συνεδρία της Τρίτης αναβλήθηκε για άλλη μια φορά για άγνωστους λόγους από την πρώτη ποσοστιαία παράταξη του Νίκου Ανα(ν)στασιάδη. Στη συνέχεια και αφού τα αφεντικά των κομματικών υπαλλήλων φρόντισαν να υπερψηφίσουν τα μνημονιακά νομοσχέδια (μεταξύ άλλων, αποκοπή επιδόματος μάνας, περικοπή επιδομάτων σε πολύτεκνους και ανάπηρους, αλλά και μείωση της υφιστάμενης φοιτητικής χορηγίας) την Τετάρτη στο Κυπριακό Κοινοβούλιο, η εδώ εκπρόσωποι τους φρόντισαν να κρατήσουν την ΕΦΕΚ κλειστή.

Οι παρατάξεις που εδώ και χρόνια αλληλοσκοτώνονται για το ποια «κέρδισε» μετά από αγώνες την φοιτητική χορηγία προ δεκαετιών, αφού εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα από τα κόμματα τους, αδυνατούσαν να παρευρεθούν σε έκτακτη συνεδρία που κάλεσε το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. για να συζητηθεί το φλέγον αυτό ζήτημα που αφορά όλους τους φοιτητές και όχι μόνο την ΕΦΕΚ Αθήνας. Φαίνεται τα τσομπανόσκυλα των κομμάτων του συστήματος δεν μπορούσαν να εκφέρουν άποψη, αφού οι μάσκες έπεσαν και προτίμησαν να αγνοήσουν το κάλεσμα μας για έκτακτη συνεδρία. Πιο σημαντικό ήταν το πάρτι το οποίο διοργάνωναν σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας την ίδια νύχτα.

Το θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας και πρόεδρο του συλλόγου δεν είχε τελειωμό όμως εκεί, αφού την Παρασκευή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, μας ενημέρωσε ότι μπορούν τελικά οι παρατάξεις του μνημονίου να γίνει η συνεδρία το ίδιο βράδυ. Παρ’ όλα αυτά μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρία, και πάλι η συνεδρία ακυρώθηκε αφού ο υπεύθυνος για τον συντονισμό των συνεδριάσεων, ο πρόεδρος του συλλόγου, δεν ενημέρωσε έγκαιρα όλες τις παρατάξεις. 

Με αυτά και με αυτά, η Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας εδώ και ενάμιση μήνα παραμένει αδρανής. Οι κατά τα άλλα «υπερασπιστές» των φοιτητικών αιτημάτων και οι «κηδεμόνες» της φοιτητικής χορηγίας, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Τόσο από τα κόμματα και τους ηγέτες τους οποίους στηρίζουν, όσο και από τη δική τους ανεύθυνη στάση απέναντι στους φοιτητές της Αθήνας. Δεν γίνεται κύριοι, η Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας να μην συνεδριάζει για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την φοιτητική χορηγία, αλλά και το μέλλον μας ως νέοι άνθρωποι, αφού οι πολιτικοί σας πατέρες ενταφίασαν τα όνειρα μας με την υπογραφή του μνημονίου.

Για άλλη μια χρονιά καμιά ουσιαστική κίνηση δεν θα γίνει για επίλυση των φοιτητικών προβλημάτων της Αθήνας, αφού συνεδρία για προγραμματισμό δράσης των χριστουγεννιάτικων διακοπών δεν έγινε ποτέ. Για άλλη μια χρονιά Πρωτοπορία και Προοδευτική πρόδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης που τους έδωσαν οι φοιτητές. Μας απέδειξαν ότι μοναδικός τους στόχος είναι η εκλογική νίκη των εργοδοτών τους τον Φεβρουάριο και όχι το καλό του φοιτητή.

Συμφοιτητή/τρια,
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Βλέπετε ποιοι πραγματικά είναι και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Μας λένε ότι έχουν κόμμα μέσα στη βουλή και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και πράγματι τον άλλαξαν. Ψήφισαν υπέρ στη μείωση της φοιτητικής σου χορηγίας. Κατάργησαν το επίδομα που παίρνει η μητέρα σου. Κατάργησαν τα επιδόματα που έπαιρνε η πολύτεκνη σου οικογένεια. Ως πότε θα ενδίδεις στον εμπαιγμό τους;

Καλούμε για ακόμα μια φορά τις ηγεσίες των παρατάξεων της Πρωτοπορίας και της Προοδευτικής. Συμμορφωθείτε. Έρχονται δύσκολες μέρες για τον λαό μας και την κοινωνία. Αν εμείς σαν οργανωμένο σύνολο νεολαίας δεν αντισταθούμε, τότε ποιοι θα το κάνουν;; Αν δεν διαμαρτυρηθούμε εμείς για τα δυσβάσταχτα μέτρα που μας φέρνουν, ποιοι θα διαμαρτυρηθούν;;; Εκφράζουμε ξανά την πρόθεση μας για διεξαγωγή συνεδρίας στο σύλλογο της ΕΦΕΚ Αθήνας για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και ο προγραμματισμός δράσης μας ως αντιπροσωπεία των φοιτητών της Αθήνα κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.