ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Αεί μάχιμοι με ασπίδα την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ


Μία ιστορία γραμμένη με αμέτρητους αγώνες. Ένα όραμα που εδώ και 45 ολόκληρα χρόνια παραμένει ακλόνητο μέχρι την τελική πραγματοποίηση του. Στόχος μας η διαφύλαξη της εθνικής μας περηφάνιας αλλά και της προσωπικής μας συνείδησης. Καθοδηγητικός μας φάρος, όλο αυτό το διάστημα, οι αξίες που λάβαμε από τον αγώνα της ΕΟΚΑ και που μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτές. Ασπίδα μας για την προστασία των αξιών αυτών, η Αυτονομία μας!

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα εκτυλίσσονται γύρω από το προσωπικό συμφέρον και ο κάθε άνθρωπος αγνοεί το παρελθόν και προτιμά το γενικό βόλεμα. Εν αντιθέσει με αυτό, υπάρχουν και κάποιοι «ουτοπιστές» που όχι μόνο δεν συμβιβάζονται αλλά δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για το καλό της πατρίδας. Κάποιοι που δεν θα ξεπουληθούν, δεν θα παραδοθούν και θα αντισταθούν στους σύγχρονους εφιάλτες.

Ως νέοι και περήφανοι Δρασίτες δηλώνουμε πως εντασσόμαστε σε αυτούς που μάχονται θεωρώντας πως είναι χρέος τους, αφού το ένδοξο μας παρελθόν το επιβάλλει να μεταδώσουμε πως υπεράνω όλων είναι η Πατρίς. Μέσω της αυτονομίας μας και της καθαρής Ελληνικής συνείδησης μας, αποφασίσαμε να βαδίσουμε αυτό τον δύσκολο δρόμο.

Η αυτονομία είναι ένα μάθημα το οποίο μόνο το ΔΡΑΣΙΣ -  Κ.Ε.Σ μπορεί να σου προσφέρει ως η μοναδική αυτόνομη φωνή της Αθήνας.  Αυτό που μας διδάσκει είναι  ένα μάθημα ζωής που μένει χαραγμένο στο μυαλό του κάθε φοιτητή. Δεν είναι κάτι περισσότερο από το να αποφασίζω εγώ για εμένα, και όχι κάποιος άλλος για μένα. Δεν είναι κάτι άλλο από το να μένουμε πιστοί και να δηλώνουμε συνεχιστές του οράματος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και της ομορφότερης ιδεολογίας που παραλάβαμε από αυτούς.

Αυτό όμως δεν μπορούν να το κατανοήσουν οι διάφοροι κομματικοί κομπάρσοι αφού καθημερινά δεχόμαστε πόλεμο από τις  κομματικές τους παρατάξεις. Προσπαθούν συνεχώς να θολώσουν τις θέσεις του ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. και να πλήξουν αυτό που οι ίδιοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να έχουν. Τον αυτόνομο χαρακτήρα μας.

Από την αρχή έχουμε μάθει να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας χωρίς να παρασυρόμαστε από προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα. Έχουμε μάθει  να αναλαμβάνουμε πάντα τις ευθύνες μας και να λέμε την αλήθεια και μόνο χωρίς τον φόβο της λογοκρισίας. Οι αποφάσεις παίρνονται από τους φοιτητές για τους φοιτητές. Μακριά από τις προκλήσεις της καθημερινότητας δεν δεχθήκαμε και δεν πρόκειται να δεχθούμε από κανένα να χειραγωγήσει τις σκέψεις μας και να λερώσει την ιδέα αυτή που πολεμά το σάπιο πολιτικό σύστημα εδώ και τόσα χρόνια.

Από υποχείρια των κομμάτων δεν δεχόμαστε συμβουλές. Όσα χρόνια κι αν περνούν εμείς παραμένουμε σταθεροί στα πιστεύω μας, και έχοντας για ασπίδα μας την αυτονομία να προστατεύει εμάς και τις θέσεις μας,  συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μία καθαρή συνείδηση. Γιατί όταν όλοι καταντήσουν άπιστοι, εμείς θα παραμείνουμε πιστοί στο καθήκον μας.

Ελίνα Χατζηπαναγή
3ο Έτος

Νομική 

*Το άρθρο έχει γραφτεί για το περιοδικό "ΔΡΑΣΙΣ" τεύχος 33 και βρίσκεται στην σελίδα 54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.