ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αποχώρηση Ακκιντζί από τις διαπραγματεύσεις


Αποχώρησε σήμερα από τις διαπραγματεύσεις ο κατοχικός ηγέτης Ακκιντζί.  Εδώ και καιρό παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου στις συνομιλίες, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποδέχεται σχεδόν αυτούσιες τις τουρκικές θέσεις και τον Ακκιντζί να σκληραίνει ολοένα και περισσότερο τη στάση του, επιζητώντας και νέες υποχωρήσεις από εμάς, προς τέρψιν του αδηφάγου θηρίου που λέγεται Τουρκία. Κάποιοι οφείλουν να απολογηθούν και να παραδεχθούν επιτέλους την ανικανότητα και την αποτυχία τους. Οφείλουν να απολογηθούν αυτοί που έδωσαν στον εγκάθετο της Τουρκίας την εντύπωση ότι μπορεί είτε να έχει λόγο είτε και να ορίζει τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οφείλουν να απολογηθούν όσοι περιέφεραν τον Ακκιντζί ως τον ιδανικό συνέταιρο για την οικοδόμηση μιας λύσης. Οφείλουν να απολογηθούν όσοι χαριεντίζονταν με τον ηγέτη της κατοχής σε δείπνα και επαναπροσεγγιστικά πανηγύρια. 

Η σημερινή αντίδραση Ακκιντζί, η οποία και αποτελεί πιστή εφαρμογή των εντολών της Άγκυρας, αποτελεί την απάντηση σε όσους πιστεύουν πως μπορεί να λειτουργήσει ένα ομοσπονδιακό τερατούργημα, στο οποίο οι τ/κ θα έχουν δικαίωμα βέτο σε σημαντικές αποφάσεις.

Ως ΕΚΦ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ απαιτούμε όπως καταστεί ξεκάθαρο προς την Τουρκία, πως η ιστορία της Κύπρου δεν πρόκειται να διαγραφεί. Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει ούτε τον προαιώνιο πόθο για Ένωση με τη Μάνα Ελλάδα, ούτε τα εγκλήματα των Τούρκων εις βάρος του. Είναι καιρός κάποιοι να καταλάβουν πως η ιστορία δεν μπορεί να διαγράφεται για χάριν «οδυνηρών συμβιβασμών» και πολιτικών επιδιώξεων.

Εμπρός λοιπόν ας κινηθεί προς τη λύση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μακριά από την κοροϊδία των «δικοινοτικών συνομιλιών». Ας αποδώσει  λοιπόν  στην Τουρκία τις ευθύνες της. Ας ξεκινήσει να μιλά για ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ, ας απαιτήσει την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ας παρουσιάσει στη διεθνή κοινότητα τα εγκλήματα των Τούρκων και ας απαιτήσει την καταδίκη τους. Κάποιοι θέλουμε όντως λύση. Δεν έχουμε ούτε το χρόνο ούτε και τη διάθεση, πρόσφυγες 42 χρόνια μακριά από τα σπίτια μας να ασχολούμαστε με τα καμώματα του Ακκιντζί και τους προεκλογικούς σχεδιασμούς του Αναστασιάδη. Απαιτούμε από την πολιτική μας ηγεσία με σοβαρότητα και ρεαλισμό να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα των Τούρκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.