ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Καταρτισμός ΕΦΕΚ-Αθήνας


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, 28 Μαΐου 2018, η συνεδρίαση για τον καταρτισμό της ΕΦΕΚ Αθήνας. Ως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ καταθέσαμε σχέδιο δράσης για αυτονόμηση του συλλόγου από την κομματοκρατούμενη ΠΟΦΕΝ και όσο αφορά το κυπριακό ζήτημα απαιτήσαμε να επανατοποθετηθεί στις ορθές του βάσεις, ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Η μόνη δίκαιη λύση είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και κανένα μόρφωμα τύπου ΔΔΟ. Προτείναμε επίσης, όπως το σχέδιο δράσης να κατατεθεί μαζί με την υποψηφιότητα για την προεδρία του Συλλόγου και ως εκ τούτου διεκδικήσαμε την θέση του προέδρου. 

Σε αγαστή συνεργασία των «μόνων δημοκρατικών» παρατάξεων του Συλλόγου, Προοδευτικής και Αναγέννησης, ψηφίστηκε ένα ανθελληνικό και ιταμό σχέδιο δράσης. Φαίνεται πως η προσπάθεια της παράταξης του ακελ να τσακίσει τον φασισμό στον Σύλλογο, το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τσακίσει το όραμα της νέας στρατηγικής του Νικόλα και την αξιοπιστία της στους φοιτητές. Η παράταξή μας, καθέτως αντικείμενη σε αυτό το εθνοπροδοτικό σχέδιο, δεν διεκδίκησε καμία άλλη οργανική θέση.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο τον τσακωμό των δύο μικρότερων παρατάξεων, Πρωτοπορίας και Αναγέννησης, οι οποίες διαγωνίζονταν για το ποια παράταξη θα κρατήσει περισσότερη ώρα το βιβλίο των πρακτικών έξω από την αίθουσα και θα ξαγρυπνήσει μέχρι αργά τους εργοδότες της στην Κύπρο για λίγες γραμμές τοποθέτησης. Η φπκ, μετά το χαστούκι που δέχτηκε από τον φοιτητόκοσμο στις 13 Μαΐου και θέλοντας να παίξει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, αρκέστηκε σε ένα ανούσιο διάλογο με το κίνημα του δηκο. Το θέατρο του παραλόγου όμως, το παρακολουθήσαμε όταν σε τοποθέτησή της, η Αναγέννηση αναφέρθηκε σε κάποια συνεργασία του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ με το πιόνι του δησυ στην Αθήνα. Όταν εκπρόσωπος του κινήματός μας, ρώτησε την εκπρόσωπό τους σε ποια συνεργασία αναφέρεται, αυτή απάντησε πως δεν έχει χρόνο να την αναλύσει εκείνη τη στιγμή. Είτε το σήμα ήταν ανίσχυρο, είτε αποφάσισαν να αφήσουν τα αφεντικά τους να πάνε για ύπνο.

Η ΕΚΦ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, μέσω των τριών εδρών, θα κάνει τα πάντα για να εξαφανίσει τα κομματικά κατάλοιπα και θα υπερασπίζεται πιστά το συμφέρον της πατρίδας μας και του φοιτητή. Ευχαριστούμε ξανά τις 315 ανυπότακτες φωνές που σκόρπισαν πανικό στα φερέφωνα των κομμάτων. Η αρχή έγινε και η ΕΦΕΚ θα ξαναπεράσει σύντομα στα χέρια των ΕΝΩΤΙΚΩΝ!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.