ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ο Γέρος του ΜοριάΜία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της επανάστασης του ’21 που έφερε την Απελευθέρωση στην επί 400 χρόνια σκλαβωμένη Ελλάδα από τους Οθωμανούς κατακτητές. Γεννηθείς εν έτη 1770 στις 3 Απριλίου και αποθανών στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 έδωσε την ψυχή και το πνεύμα του για την Ελευθερία της Ελλάδος. 

Από μικρός έδειξε το απαράμιλλο θάρρος του και την αγάπη του για την Πατρίδα και τον απανταχού Ελληνισμό. Στα 15 του ακολούθησε τον πατέρα του στα βουνά και γίνηκε αρματολός για να προστατέψει την περιοχή Λεονταρίου από τους κλέφτες τούρκικης καταγωγής που λυμαίνονταν την περιουσία των ντόπιων! Συνέχισε τη δράση του ως κουρσάρος έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις του Ρωσικού στόλου κατά των τούρκων το 1806 και εκδόθηκε για αυτόν διάταγμα σύλληψης από τις τούρκικες κατακτητικές αρχές. Κατάφερε να γλυτώσει την σύλληψη. Το 1818 μυείται στην φιλική εταιρεία. Το 1821 επιστρέφει στην ιδιαίτερή του Πατρίδα, την Μάνη, όπου προετοίμασε την επανάσταση στην Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πέτυχε αξιόλογες νίκες στο Βαλτέτσι, στην Τριπολιτσά και στα Δερβενάκια!

Ως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ τιμούμε σήμερα την μνήμη του μεγάλου αυτού ήρωα που είχε την τύχη να γεννήσει το Έθνος μας. Έχοντας στο μυαλό την ανδρεία, το θάρρος, το πάθος και προπάντων την φιλοπατρία που επέδειξε είμαστε και εμείς έτοιμοι να υψώσουμε ανάστημα σε κάθε ξεπούλημα της Ελληνικής μας Κύπρου. Είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε και να προτάξουμε τα στήθη μας κόντρα σε κάθε ύπουλο χτύπημα εκ των έσω και εκ των έξω.

Εξάλλου ο ίδιος είχε πει: “Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!”Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.