ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Οδός «Ισταμπούλ» στην Λάρνακα



Είναι απορίας άξιο το πως μία κατεχόμενη Πατρίδα, διατηρεί ονόματα οδών που τιμούν τους μεγαλύτερους σφαγείς και παραπέμπουν στις μεγαλύτερες τραγωδίες του Έθνους. Είναι δυστυχώς η θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί στην Κύπρο της προσφυγιάς, της κατοχής και πλέον της υποταγής. Παρ’ότι οι ονομασίες αυτές υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, μετά τον πρόσφατο σάλο που ξέσπασε είναι καιρός να αναρωτηθούμε πως είναι δυνατόν η Πολιτεία αλλά και η κυπριακή κοινωνία να παραβλέπουν την ύπαρξη οδών όπως «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Πάφο και «Ισταμπούλ» στην Λάρνακα, χάριν των “επαναπροσεγγιστικών” τους σχεδιασμών, ενώ ταυτόχρονα οι “προοδευτικοί” και “φιλειρηνιστές” συμπολίτες μας βεβηλώνουν οδούς που φέρουν το όνομα του απελευθερωτή μας Αρχηγού Διγενή.


Για το άνωθεν ζήτημα τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Λάρνακας Α. Βύρας, δηλώνοντας ότι στα πλαίσια της “προσπάθειας” λύσης του Κυπριακού, η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε την απόφαση για διατήρηση των οδών που προϋπήρχαν της εισβολής του Αττίλα. Αδιανόητη η στάση των πολιτικών αρχόντων της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου, οι οποίοι σαν ασθενείς που πάσχουν από το “Σύνδρομο της Στοκχόλμης”, επιλέγουν να δοξάζουν τον γενοκτόνο εγκληματία Κεμάλ, παρά να μετονομάσουν τις οδούς που εξυμνούν τα μαρτύρια που υπέμειναν οι προγόνοι μας και να δυσαρεστήσουν την προστάτιδα δύναμη των “αδελφών” μας, Τουρκία.

Ως νέοι που ποθούν μονάχα την Λευτεριά της Πατρίδας μας, αξιώνουμε την ενδυνάμωση του Δίκαιου και συνεχιζόμενου αγώνα για απαλλαγή μας από την τυραννική τουρκική κατοχή, όπως και από κάθε οδό που την θυμίζει.





Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.