ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. και 2η έδρα: Το χρονικό της μεγάλης νίκης



Παρουσιάζουμε το χρονικό της μέρας των εκλογών όπως το περιγράφει η συναγωνίστρια Μαρία Καλλή

14 Απριλίου 2012 
ώρα 6:00 και 10άδες ΔΡΑΣΙΤΕΣ καταφθάνουν στην είσοδο της ιατρικής για να πάρουν αυτό που τους έκλεψαν το 2001. Με κύριο σύνθημα "45 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ" οι περήφανοι ΔΡΑΣΙΤΕΣ ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο κομματοσκυλιασμένο πλήθος και αναμένουν την έναρξη των εκλογών και την ανταμοιβή των αγώνων τους. 

ώρα 6:10 οι κάλπες ανοίγουν και η ΔΡΑΣΙΤΙΚΗ καρδιά χτυπάει πιο δυνατά από ποτέ. Και όπως η παράδοση 45 χρόνων το απαιτεί… ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.! ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΥΝΑΤΟ! ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΝΩΣΙΣ! η τρίχα κάγκελο… τώρα οι ενωτικοί ψήφοι μπορούν πλέον να γεμίσουν τις κάλπες! 

ώρα 10:00 η προσέλευση του κόσμου μειωμένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Λογικό και αναμενόμενο καθώς οι κομματικές παρατάξεις βάζοντας τα μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από την πατρίδα τους και το φοιτητή, έχουν συμβάλλει στο να απωθήσουν τον φοιτητή και να τον κάνουν να τους σιχαθεί. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς οι αντιομοσπονδιακοί φοιτητές όπως κάθε χρόνο δίνουν μαζικά το παρόν τους και συμβάλλουν στο σπάσιμο των κομματικών δεσμών και στην υποστήριξη της αυτόνομης ΔΡΑΣΙΤΙΚΗΣ φωνής. 

ώρα 16:00 2 ώρες πριν το τέλος της ψηφοφορίας… οι ΔΡΑΣΙΤΕΣ περήφανοι όσο ποτέ άλλοτε δεν το βάζουν κάτω… 18 -27 χρονών λεβέντες και λεβέντισσες παλεύουν ενάντια στα κομματικά μεγαθήρια και προσπαθούν να μεταδώσουν την ιδεολογία του ΔΡΑΣΙΣ σε όποιο φοιτητή εισέρχεται της ιατρικής. Είτε αυτός είναι μπλε είτε κόκκινος είτε πράσινος… Για εμάς όλα τα χρώματα οδηγούν στο μαύρο… το χρώμα που αντικατοπτρίζει τα 38 ολόκληρα χρόνια τούρκικης κατοχής και τις θυσίες όλων αυτών που αγωνίστηκαν για την λευτεριά… ένα χρώμα που θα συνεχίσει να κυριαρχεί στις καρδιές μας μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ , ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ και ΕΝΩΣΗ…

ώρα 18:10 οι πόρτες κλείνουν… η αρχή του τέλους των κομματικών ομοσπονδιακών παρατάξεων έφθασε… Για τους υπόλοιπους είναι το τέλος 2 εβδομάδων προεκλογικού και ψηφοθηρικού αγώνα… Για εμάς είναι το τέλος 45 χρόνων ενωτικού και απελευθερωτικού αγώνα και η αρχή του 46ου! 

ώρα 20:30 στο οίκημα στην Παιανίας 5-7 επικρατεί αισιοδοξία αλλά ταυτόχρονα μεγάλο άγχος. Το ξέραμε μέσα μας ότι ήμασταν πολύ κοντά στο στόχο μας, το ξέραμε ότι αυτή η χρονιά ήταν διαφορετική αλλά κρατήσαμε τα πόδια μας στη γη και προτιμήσαμε να αφήσουμε τους πανηγυρισμούς για το τέλος. 

ώρα 20:55 η πόρτα του οικήματος στην Παιανίας 5-7 κλείνει με μια έδρα μέσα και 100 Δρασίτες ξεκινούν με συνθήματα και πυρσούς την καθιερωμένη πορεία προς την ιατρική όπου και θα γινόταν η καταμέτρηση. 

ώρα 21:05 περήφανα και δυνατά γίνεται το καθιερωμένο "ντου" στο αμφιθέατρο της ιατρικής. Όλα τα βλέμματα πάνω μας… με καταγεγραμμένη τη ζήλια στα πρόσωπα όλων των κομματικών υποχείριων, οι ΔΡΑΣΙΤΕΣ δεν σταματούν να φωνάζουν στιγμή… δεν είναι ζήλια για τους πυρσούς και τα συνθήματα… είναι η ζήλια για αυτά που νιώθαμε και δεν θα τα νιώσουν ποτέ… είναι η ζήλια για τον αγώνα που δώσαμε και δεν θα δώσουν ποτέ… είναι η ζήλια για τη δύναμη που αποκτήσαμε που αν δεν είχαν συμπαραστάτες τα κόμματα τους δεν θα την αποκτούσαν ποτέ… είναι η ζήλια για το δίκαιο που έχουμε και  ενώ βαθιά τους το γνωρίζουν δεν θα το παραδεχτούν ποτέ…

ώρα 21:30 η καταμέτρηση ακόμη να ξεκινήσει… λένε πως περιμένουμε την προοδευτική… καλά δεν τους είπαν πως η προοδευτική είχε φθάσει σχεδόν μέχρι την πύλη και ξαφνικά έγιναν καπνός; τον λόγο τον μάθαμε όταν ξεκίνησαν να βγαίνουν από τις κάλπες οι ενωτικοί ψήφοι!

ώρα 22:50 το πρώτο άκουσμα για κλοπή έδρας από την προοδευτική αντηχεί στα αυτιά όλων των ΔΡΑΣΙΤΩΝ. Είναι η στιγμή που όσο και να θες δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις το τι έγινε…

ώρα 23:30 είναι γεγονός! ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ. μετά από 12 ολόκληρα χρόνια παίρνει πίσω την 2η έδρα!! Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται με λόγια παρά μόνο με εικόνες και βίντεο… 

15 Απριλίου 2012

ώρα 00:00 Η πόρτα του οικήματος στην Παιανίας 5-7 ανοίγει για να υποδεχτεί τη 2η έδρα και το οίκημα πλημμυρίζει με ικανοποίηση και χαμόγελα… αντιθέτως με κάποιους άλλους δεν ανοίξαμε σαμπάνιες… ούτε δεχθήκαμε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τα γραφεία κάποιου κόμματος… καθίσαμε όλοι μαζί και σχολιάσαμε ο καθένας με το δικό του και μοναδικό τρόπο την συγκεκριμένη ημέρα… είτε αυτός ήταν πρωτοετής ΔΡΑΣΙΤΗΣ είτε αυτός ήταν παλίος ΔΡΑΣΙΤΗΣ… ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΡΑΣΙΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΔΡΑΣΙΤΗΣ… Ακούσαμε τους παλιούς Δρασίτες να ευχαριστούν που τους δώσαμε την ευκαιρία να ζήσουν τέτοια μέρα… Ακούσαμε τους πρωτοετείς να υπόσχονται πως θα δώσουν το 100% το δυνάμεων τους για να συνεχιστεί η άνοδος του κινήματος και πως θα πάρουν το ΔΡΑΣΙΣ εκεί που του αξίζει… στην κορυφή! Το σημαντικότερο; τους ακούσαμε να λένε πως το ΔΡΑΣΙΣ αποτελεί γι' αυτούς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Και αυτή είναι ακόμη μια διαφορά με τις υπόλοιπες κομματικές παρατάξεις. Λειτουργούμε σαν οικογένεια! Δεν ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο… δεν κυνηγάμε τη δερμάτινη καρέκλα. Είμαστε όλοι ίσοι και υπόλογοι μονάχα στην ΙΔΕΑ μας!!

Υ.Γ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ 2ης ΕΔΡΑΣ ή αλλιώς το ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ" και το 20,3%;
1) Η ισχύς μας στην Ε.Φ.Ε.Κ. αυξάνεται και οι αποφάσεις του ΔΗΣΑΚΕΛ πλέον δεν θα περνούν τόσο εύκολα
2) Ο αγώνας μας δεν τελειώνει αλλά δικαιώνεται αφού σύμφωνα με το ποσοστό 1 στους 5 φοιτητές δηλώνει αντιομοσπονδιακός.
3) Καταρρίπτεται ο μύθος της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας η οποία εκφόβιζε το φοιτητή με τη φράση "Ψηφίστε μας να μην μας φαν οι κόκκινοι". Κύριοι καταλάβετε πως η ¨μπλε" μπογιά σας δεν περνά… Αν υπάρχει κάποιος που θα μπει σαν λύκος στο κόκκινο μαντρί δεν είναι κανένας Νίκος είναι το ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.


45 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ, 
ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΡΕ ΦΛΩΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΑΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΙ
 "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΩΣΗ 
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΝΑ 'ΡΘΕΙ!!


Μαρία Καλλή

1 σχόλιο:

  1. Συνεχίστε.
    Σας περιμένουμε κάτω να αναγεννήσουμε τον τόπο μας.

    Παλιός ΠΕΟΦΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.