ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στο ίδιο έργο θεατές...



Αναντίρρητα, τα όσα εκλαμβάνουμε ως πολίτες του δύσμοιρου ετούτου τόπου από πλευράς των πολιτικών εξουσιαστών μας δεν μας αφήνουν περιθώρια για οιαδήποτε αμφιβολία. Ο νυν ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει ακάθεκτος μια πολιτική στο κυπριακό που αναμφίβολα έχει ναυαγήσει προ πολλού και παράλληλα, ακολουθεί την πορεία του προκατόχου του, Δημήτρη Χριστόφια. Η εμμονή στην προδοτική και τουρκοβρετανική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας σε συνδυασμό με τις τραγελαφικές δημοσιεύσεις περί «μητέρων πατρίδων» δεν μπορούν παρά να συσχετιστούν με την κοινή, χωρίς καμία διαφοροποίηση, στάση του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Όταν ελάχιστα χρόνια πριν, ο Δημήτρης Χριστόφιας από το Brookings Institution της Ουάσιγκτον δήλωνε πως «οι δυο λεγόμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο...» είχε καταστεί σαφές στον κάθε ένα από εμάς ότι η πολιτική νοοτροπία για εξίσωση θύτη και θύματος στην Κύπρο αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της προηγούμενης διακυβέρνησης. Σήμερα, όμως, που στην εξουσία βρίσκεται ενθρονισμένος ο ηγέτης της «πατριωτικής» δήθεν πτέρυγας του λαού γίναμε θεατές, αν όχι στις ίδιες, σε παρόμοιου τύπου ενδοτικές δηλώσεις.

Πρώτο, ο ΠτΔ με επιστολή του προς τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών υποστήριξε ότι επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών, ξεκαθαρίζοντας τη βάση και το γενικό πλαίσιο που πρέπει να ισχύει και δεν είναι άλλο από την εκτρωματική λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αυτό ως απάντηση σε όσους ακόμη διερωτώνται ή αποφεύγουν να απαντήσουν ποια λύση προτείνει το κόμμα που υποστηρίζουν σθεναρά. Δεύτερο, στην εν λόγω επιστολή ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η λύση πρέπει να αποκλείει την παρουσία και επέμβαση των μητέρων πατρίδων. Το τελευταίο δεν ξενίζει κανένα από εμάς, αφού γνωρίζαμε άλλωστε την σύμπραξη ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στο κυπριακό και ακολούθως, ήμασταν γνώστες της υποστήριξης του κ. Αναστασιάδη στο Σχέδιο Ανάν. Αυτό που έχει σημασία την παρούσα χρονική περίοδο είναι να αντιληφθούμε την επικινδυνότητα αυτών που μας εξουσιάζουν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έδειξε για ακόμα μια φορά το πραγματικό του πρόσωπο, για να μην αναφερθούμε και σε πιο παλιές ενέργειές του για τις οποίες έχουμε κάνει λόγο πολλάκις. Το ΔΗΣΑΚΕΛ συμπλέει για άλλη μια φορά και καλούμαστε όλοι να το δούμε κατάματα και να το παραδεχτούμε. Το προσωπείο του Νίκου Αναστασιάδη με την ελληνική σημαία ζωγραφισμένη, η οποία υπήρχε απλώς και μόνο ως περίβλημα για να χαριεντίζονται οι οπαδοί του, έχει ποδοπατηθεί. Από εδώ και πέρα είτε όσοι πανηγύριζαν στο «Ελευθερία» το Φεβράρη του ‘13, είτε όσοι πιστεύουν ότι ο ΔΗΣΥ αποτελεί το εθνικά υγιές κομμάτι του τόπου καλούνται να κάνουν την αυτοκριτική τους. Κανείς δεν πραγματοποιεί μαθήματα πατριωτισμού, αλλά διερωτόμαστε πως μπορεί κανείς να υποστηρίζει ένα κόμμα το οποίο δουλεύει εξ ολοκλήρου για να πετύχει η Τουρκία όσα προέβαλε ως στρατηγικό στόχο από το 1956...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.