ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή προς τους προέδρους των άλλων παρατάξεων


Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 

Προς τους: πρόεδρο Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας. πρόεδρο Πρωτοπορίας, πρόεδρο Προοδευτικής, πρόεδρο Αγώνα, πρόεδρο Αναγέννησης

Θέμα: (υπό)λειτουργία Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας

Μέσω της παρούσας επιστολής ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την υπολειτουργία της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας. Ο σύλλογος της Ε.Φ.Ε.Κ., ο σύλλογος μας, εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ  τους φοιτητές και σπουδαστές με έδρα την Αθήνα, και η αδράνεια του δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβλήματα.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το εκφραστικό όργανο των φοιτητών στην Αθήνα, παραμένει ανενεργό για περισσότερο από 3 μήνες (100 μέρες).
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η ηγεσία του συλλόγου και ειδικότερα ο πρόεδρος, Παναγιώτης Σοφρωνίου, σκόπιμα αδιαφορεί για την λειτουργία του συλλόγου και αμελεί επανειλημμένα τα καθήκοντα του, για την οργάνωση συνεδριάσεων τους Δ.Σ. του συλλόγου.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι, εδώ και 3 μήνες δεν έχουν συζητηθεί καθόλου θέματα που αφορούν τους φοιτητές της Αθήνας, ενώ η προγραμματισμένη για το καλοκαίρι συνεδρία του συλλόγου στην Κύπρο δεν έγινε ποτέ, αφού οι υπεύθυνοι για τη συνεδρία εκπρόσωποι της  Πρωτοπορίας ήταν άφαντοι και δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.
Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι πρόταση μας, με αριθμό (57/13) με θέμα τη δημιουργία επιτροπής εξυπηρέτησης των πρωτοετών φοιτητών ακόμη δεν έχει συζητηθεί, ενώ οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν ήδη εγκατασταθεί εδώ και μέρες στην Αθήνα.

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και πρωτόγνωρη για τα φοιτητικά αλλά και κοινωνικά μας δρώμενα, που δεν μας επιτρέπει περιθώρια εφησυχασμού αφού τα γεγονότα τόσο στον Κυπριακό όσο και στον Ελλαδικό χώρο διαδραματίζονται ραγδαία.

Ως εκ τούτου ζητούμε την άμεση επανέναρξη συνεδριάσεων της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας ούτως ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τόσο την πατρίδα μας όσο και την φοιτητική κοινωνία Γνωρίζοντας το πρόβλημα που προκύπτει από την εγκατάλειψη του οικήματος της Ε.Φ.Ε.Κ., είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε τους χώρους του οικήματος μας, οποτεδήποτε χρειαστεί για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων, όπως είχε συμφωνηθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την απεγνωσμένη προσπάθεια εκπροσώπων και στελεχών άλλων παρατάξεων να τονώσουν το κλίμα μεταξύ των φοιτητών χωρίς λόγο, μέσα από προσωπικές επιθέσεις και λασπολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περιμένουμε λοιπόν την κατανόηση από όλους σας και μακριά από τα μικροπαραταξιακά σας συμφέροντα να συνεργαστούμε όλοι μαζί για ένα σύλλογο διεκδικητή και όχι θεατή, όπως τον έχουν καταντήσει τα τελευταία χρόνια οι κομματικές σας προτεραιότητες. Αναμένουμε την αμερόληπτη συμβολή σας.

Εκ του Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.
Ο πρόεδρος



Μαρίνος Βασιλείου


*Η επιστολή αυτή παραδόθηκε στους προέδρους των άλλων παρατάξεων αλλά και στον πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.Κ. την περασμένη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.