ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αυτοί ανέδειξαν το πραγματικό μας πρόβλημα, εσείς 40 χρόνια τώρα τι κάνετε;


Οπαδισμός,  ένα μεγάλο κεφάλαιο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να σημειώνεται μεγάλη αναστάτωση με το συγκεκριμένο κεφάλαιο αφού η βουλή με σκοπό να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα προχώρησε στην υπερψήφιση ενός νόμου που δημιουργεί ένα είδος φακελώματος, την γνωστή κάρτα οπαδού. Κάπου εδώ η Πολιτική έρχεται να εμβαθύνει και να περάσει τα δικά της θέλω στον τομέα του οπαδισμού!

Από την άλλη πολλές φορές βλέπουμε τους οργανωμένους φιλάθλους να προσπαθούν να μεταδώσουν μέσω των διαφόρων πανό ή κορεό διαφόρων μηνυμάτων προς τον λαό. Και πολλές φορές τα μηνύματα αυτά είναι εθνικού περιεχομένου που είναι αντίθετη της μέχρι τώρα πολιτικής γραμμής.  Το γεγονός που με οδήγησε στο να προχωρήσω σε αυτό το άρθρο είναι η πρόσφατη ανάρτηση της χορογραφίας των φίλων του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ στου ομίλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, παρουσίασαν μια διπλή χορογραφία με την κατεχόμενη Κύπρο μας όπου μετά μεταμορφώνεται σε μία ελεύθερη, ελληνική, όπως ήταν πάντα έστω και αν κάποιοι προσπαθούν να το ξεχάσουν. Αυτοί, λοιπόν, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια οι πολιτικοί να διαλύσουν, με την δικαιολογία της «βίας στα γήπεδα»(ενώ η πραγματική βία βρίσκεται στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που αυτοί οι ίδιοι έφεραν στον τόπο μας), είναι αυτοί που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανέδειξαν με χαρτόνια (κάτι τόσο απλό) το πραγματικό πρόβλημα στη Κύπρο, που δεν είναι άλλο από την παράνομη εισβολή και κατοχή του 37% του εδάφους της χώρας μας για 40 ολόκληρα χρόνια.
  


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί των ομάδων μας εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την εγκληματική γραμμή που ακολουθούν, οι εκάστοτε κυβερνήσεις του τόπου μας σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, που θα κρίνει πολλά για το μέλλον αυτού του τόπου. Η Ανόρθωση Αμμοχώστου στον περσινό αγώνα βόλεϊ για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο όπου απέναντι της είχε την Τούρκικη Φενέρμπαχτσε, ανύψωσε δίπλα δίπλα την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την τουρκοκρατούμενη Κωνσταντινούπολη (δείχνοντας την Αγία Σοφία), έτσι δείχνοντας στους Τούρκους πως δεν ξεχνάμε τα κατεχόμενα εδάφη μα αλλά και την Ελληνική καταγωγή μας. Επίσης ένα ακόμα οπαδικό κίνημα αυτό του Απόλλωνα Λεμεσού, στον περσινό αγώνα ποδοσφαίρου με αντίπαλο Τραπσονσπορ για τους ομίλους του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ανύψωσαν μία τεράστια Ελληνική σημαία δείχνοντας για ακόμη μια φορά στους Τούρκους πως εδώ είναι Ελλάς! Επίσης θέλω να αναφέρω πως και στις τρεις περιπτώσεις, οι οπαδοί των τριών ομάδων μας ήξεραν πως οι ενέργειες τους αυτές θα τιμωρηθούν από την UEFA.

Λοιπόν κύριοι, πάρτε παράδειγμα τα παιδιά που εσείς οι ίδιοι κυνηγάτε με τις κάρτες οπαδού, και δείξτε θάρρος επιτέλους πριν να είναι αργά. Αναδείξτε το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η παράνομη εισβολή και κατοχή και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς τους πρόσφυγες! 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Κωνσταντίνος Σαββίδης
Οικονομικό
2ο έτος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.