ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ενός κακού χίλια μύρια έπονται


Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ- Κ.Ε.Σ. δεν μπορούμε να γιορτάζουμε και να πανηγυρίζουμε την Ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να γίνουμε χειροκροτητές του ενταφιασμού του ιερού αγώνος της ΕΟΚΑ. Σε διαφορετικές καταστάσεις και αν το όραμα των παιδιών του Διγενή πραγματοποιείτο τότε θα ήταν η λαμπρότερη γιορτή. Η γιορτή της ΕΝΩΣΕΩΣ της Κύπρου μας με την Μάνα Ελλάδα.

Τέτοιες μέρες το μαύρο πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο, επισκιάζεται από χαρωπές και δοξαστικές ειδήσεις για την  «πολυπόθητη» ανεξαρτησία της Κύπρου. Η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση των γεγονότων στο μεγαλείο της. Η ήττα , σε διπλωματικό επίπεδο, που μας προκάλεσε η ενέργεια του  «Εθνάρχη» Μακαρίου αλλά και του Γλαύκου Κληρίδη, απέναντι σε Κιουτσιούκ και Μεντερές, μας προκάλεσε δεινά όπως ο διχασμός, η τουρκοανταρσία και η εισβολή.

Γρήγορα και με τρόπο απαράδεκτο οι περισσότεροι Κύπριοι , Ξέχασαν τι προηγήθηκε της Ανεξαρτησίας της Κύπρου. όταν το 1950, η Εκκλησία, με δική της πρωτοβουλία διενέργησε δημοψήφισμα με σκοπό την προβολή του αιτήματος των Κυπρίων για αυτοδιάθεση και Ένωση με την μητέρα Ελλάδα, το 95,7% των Κυπρίων ψήφισαν υπέρ, μαζί τους και αριθμός τουρκοκυπρίων. Οι Άγγλοι αποικιοκράτες στερούν το δικαίωμα των κατοίκων της Κύπρου για  Ένωση. Ακολούθως, άμεση απάντηση ήταν ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας το 1955- 59 με κύριο σκοπό την απελευθέρωση από τον Αγγλικό ζυγό και την ένωση με τον υπόλοιπο εθνικό κορμό.

Οι Κύπριοι Αγωνιστές, επέδειξαν περίσσιο θάρρος και με αλτρουιστικές θυσίες, πρόταξαν το δικαίωμα μας για αυτοδιάθεση. Σύσσωμος ο Κυπριακός Ελληνισμός, από σκλάβος, μετατράπηκε σε ένα ανήμερο θεριό και υπονόμευσε την δύναμη του τεράστιου ιμπεριαλιστικού στρατού της Βασίλισσας. Κάποιοι όμως. Λογάριαζαν χωρίς την πολιτική εξουσία. Κάποιοι λύγισαν στις απειλές και τους εκφοβισμούς των ξένων και των εγχώριων εχθρών και προδοτών. Όπως είθισται, μέχρι και σήμερα, λαός και ηγέτες έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες. Η ηγεσία, φθείρει αρχές και ιδανικά και σκοπεύει μόνο στην ύλη. Αντί της πρόταξης των εθνικών συμφερόντων , αποκλειστική τους μέριμνα είναι η εξαπάτηση του λαού που φροντίζουν να είναι μονίμως στην λήθη.

Μετά τον απελευθερωτικό αγώνα, οι Άγγλοι φέρνουν στην Κύπρο με την συναίνεση των ηγετών μας ένα κρατικό μόρφωμα με τις συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου. Έτσι οδηγηθήκαμε σε ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας (1/10/60) με ένα δικοινοτικό σύνταγμα που ήταν προσχεδιασμένο για κατάρρευση. Με σαφή αντιδημοκρατικά και διχαστικά στοιχεία. Αποτέλεσμα αυτού, η αποχώρηση των «τουρκοκυπρίων» και η απομόνωση τους σε θύλακες με την γνωστή πολιτική «διαίρει και βασίλευε». Παράλληλα, οι άγγλοι, πέτυχαν τον σκοπό τους, κατέχοντας μέχρι και σήμερα έδαφος χρησιμοποιώντας το ως βάσεις.

Σήμερα έχουμε ένα σύνταγμα το οποίο μας αποτρέπει από το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης το οποίο εφαρμόζεται μόνο από τους Έλληνες αφού η μουσουλμανική μειονότητα τώρα επιζητά ξεχωριστό κράτος. Αυτό λοιπόν πρέπει να γιορτάζουμε; Αυτό μας αναγκάζουν να γιορτάζουμε; Αρνούμαστε λοιπόν! Εμείς, ως γνήσιοι και ανιδιοτελείς ενωτικοί, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και πολεμούμε το κάθε ανθελληνικό κατάλοιπο της Αγγλικής αποικιοκρατίας.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ –Κ.Ε.Σ. τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εναντιωνόμαστε και να υποδουλωνόμαστε στα όποια δοτά σχέδια προσπαθούν να μας πλασάρουν τα ξένα συμφέροντα. Ακόμη και σήμερα ως Κυπριακός Ελληνισμός απαιτούμε το ανυπέρβατο δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης για την Κύπρο μας. Μέχρι τότε εμείς θα πολεμούμε το κατεστημένο που επικρατεί στον χαροκαμένο τόπο μας και θα εναντιωνόμαστε στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία την οποία προσπαθούν να μας πλασάρουν. Σκοπός μας είναι α απελευθερώσουμε την Κύπρο μας  από το δεσμά της κατοχής και να την Ενώσουμε στην αγκαλιά της ΜΑΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.