ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Επεκτατικές βλέψεις “φίλων” στα εδάφη μας


Και ποιος δεν έχει ακούσει για το περίφημο περιστατικό που συνέβη σε αγώνα εθνικών ομάδων, μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας πριν από περίπου 2 εβδομάδες. Για την ιστορία και τους αδαείς, να θυμίσουμε ότι ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη, οπαδοί της αλβανικής εθνικής ομάδας πέταξαν τηλεκατευθυνόμενο  ελικοπτεράκι πάνω από το στάδιο, στο οποίο ήταν αναρτημένη η λεγόμενη σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας”. Ως συντονιστής της ακραίας αυτής επιχείρησης, μάλιστα, φαίνεται να είναι ο αδερφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας. Το συμβάν ως αποτέλεσμα είχε να σημειωθούν εντάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
         
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη πώς όταν η εθνική ομάδα των γειτόνων μας, Αλβανών, επέστρεψε πίσω στη βάση της, οι Αλβανοί τους υποδέχθηκαν ως ήρωες με πανηγυρισμούς, επισημοποιώντας πως τις ίδιες απόψεις, τελικά, στα πολιτικο-εθνικά θέματα διατηρούν η πλειοψηφία του λαού τους. Επιπλέον, έδειξαν σε όλους μας πόσο θερμοί φαίνονται να είναι επί του θέματος της επέκτασης του κράτους τους στα γύρω Βαλκάνια και την Ελλάδα, την στιγμή που πάμπολλοι συμπατριώτες τους φιλοξενούνται στην χώρα μας με σκοπό την αγορά εργασίας και την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.
         
Είναι αδιανόητο, το πώς αυτό το περιστατικό αφήνει αδιάφορη την ελληνική κυβέρνηση και την πλειοψηφία του λαού. Η σημαία, που έδωσε την αφορμή για εντάσεις, ο χάρτης της “Μεγάλης Αλβανίας”, δεν έχει να κάνει μόνο με τα εδάφη των Σέρβων, αλλά και με Ελληνική Γη! Για την ακρίβεια, ολόκληρη η Ήπειρος, η Κέρκυρα και η Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνονται σε αυτόν τον χάρτη - σημαία. Οι Αλβανοί εθνικιστές (και όχι μόνο) μας κάνουν γνωστό την λαχτάρα τους για επέκταση του κράτους τους σε βάρος της δικής μας Ελληνικής Γης. Τα δικά μας εδάφη αποτελούν γι αυτούς “αλύτρωτες πατρίδες” και μας προειδοποιούν για τα ανιστόρητα όνειρά τους που πολύ επιθυμούν να κάνουν πραγματικότητα!
         
Τα γεγονότα αυτά και οι επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας, ασφαλώς και δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους καθώς βλέπουμε πόσο αδίστακτοι είναι. Ιδίως με την συμπαράσταση των Αμερικανών που τους υποκινούν, με μοναδικό στόχο τον ξεκληρισμό του Ελληνικού Έθνους. Το βράδυ, μετά την λήξη του αγώνα και των εντάσεων στο Βελιγράδι, Αλβανοί εθνικιστές εισέβαλαν σε ελληνικό χωριό της Βορείου Ηπείρου και απειλούσαν τους ομοεθνείς μας με συνθήματα, όπως το “θα σας κάψουμε Χριστιανοί”. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς δεν αρκέστηκαν στα συνθήματα και τον εκφοβισμό αλλά προέβησαν και σε τραυματισμούς μερικών κατοίκων, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο όσον αφορά τις προθέσεις τους και το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν.
         
Η ελληνική κυβέρνηση και πάλι απούσα, καθώς δεν νοιάστηκε καθόλου για τους ξεχασμένους Έλληνες συμπατριώτες μας που βιώνουν συχνά την βαρβαρότητα κάθε είδους από τους “φίλους” Αλβανούς συμπολίτες τους. Και όχι μόνο γι αυτούς δεν νοιάστηκε, αλλά ούτε καν δείχνει να ενοχλείται και να λαμβάνει μέτρα ώστε ποτέ ξανά να μην χαθεί Ελληνική Γη από τους εχθρούς που ξεκάθαρα μας δείχνουν τους στόχους τους. Η πολιτική της διεύρυνσης του κράτους των Αλβανών με την προσάρτηση των εδαφών μας είναι παρόμοια με αυτή των Τούρκων σε διαφορετικά όμως σημεία του ορίζοντα.
         
Καθόλου τυχαίο δεν είναι, ακόμη, και το γεγονός ότι προ ολίγων ημερών και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου, σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού στον Πειραιά, ένας ποδοσφαιριστής αλβανικής καταγωγής  για να πανηγυρίσει το τέρμα που πέτυχε σχημάτισε τον αετό που βρίσκεται στην σημαία της Αλβανίας και αποθεώθηκε από τους Αλβανούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απαράδεκτη, κατά την άποψη μου, και κατακριτέα είναι η ενέργεια του εν λόγω αθλητή καθώς τέτοιες ενέργειες, λίγες μέρες μετά τα επεισόδια έντασης που προαναφέραμε, δεν μπορούν παρά να δυναμιτίσουν τα γεγονότα που θέλουν μια “Μεγάλη Αλβανία” να αποσπά εδάφη από την χώρα που τον φιλοξενεί! (Παράλειψη θα ήταν να μην αναφέρουμε πώς ο αετός της Αλβανίας είναι ένας δικέφαλος αετός που φανερώνει την επίδραση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και της Ορθοδοξίας, σε μια χώρα που πέραν των Ελλήνων ομογενών μας, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι άθεοι και μουσουλμάνοι)
         
Για ακόμη μία φορά καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της ώστε να υπερασπιστεί τα εδάφη μας και τον Ελληνικό πληθυσμό της “νότιας Αλβανίας” ή καλύτερα της Ελληνικής, ανέκαθεν , Βορείου Ηπείρου. Επίσης, καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση,  να διαφυλάξει τα δικαιώματα μιας χώρας κράτους μέλους της, έχοντας κυρίως ως όπλο την προσπάθεια της Αλβανίας για ένταξή της σε αυτήν και να αποτρέψει την προβολή των θυτών ως θύματα, όπως, τελικά, καταδεικνύει η τιμωρία που επέβαλε η UEFA στις δύο αυτές χώρες για τα γεγονότα του Βελιγραδίου.
         
Φίλοι τελικά ή εχθροί; Η Ελλάδα μας κινδυνεύει! Μας ακούτε εκεί στην Αθήνα;


Κωνσταντίνος Χατζηκώστας
ΕΜΠ-ΗΜΜΥ
2ο Έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.