ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ζήτω η 25η Μαρτίου - Ζήτω η Ελληνική Επανάσταση


Εκατόν ενενήντα τέσσερα χρόνια πριν, μια χούφτα αδούλωτων Ελλήνων, ύψωσε την σημαία της επανάστασης, για τη λύτρωση του Ελληνικού Έθνους. Με σύνθημα τον προαιώνιο Ελληνικό όρκο "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ", οι σκλάβοι αποφάσισαν να λευτερωθούν. Μετά από τέσσερις αιώνες τουρκικής σκλαβιάς, έφθασε η ώρα για την εθνική αποκατάσταση. Στις 25 Μαρτίου του 1821 στην Mονή της Μεγίστης Λαύρας στα Καλάβρυτα, ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός, ευλόγησε και ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης. Αυτή ήταν και η επίσημη έναρξη της Ελληνικής επανάστασης που οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, στην ελευθέρωση και τη αναγνώριση του Ελληνικού κράτους το 1830.  

Μια γενιά ωραίων Ελλήνων, του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη, του Ανδρούτσου και του Νικηταρά, έγραψε με ολόχρυσα γράμματα ένα τεράστιο ιστορικό έπος, αφού δεν υπολόγισαν την αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου, αλλά πολέμησαν με την Ελληνική τους ψυχή και νίκησαν μια ανίκητη μέχρι τότε αυτοκρατορία. Δεν κάθισαν σε κανένα τραπέζι συνομιλιών με τον κατακτητή. Δεν συμβιβάστηκαν με τίποτα λιγότερο από ελεύθερο αέρα. Και γι αυτό νίκησαν.

Αμέτρητες είναι οι θυσίες και οι σφαγές Ελλήνων στο βωμό της Λευτεριάς. Ποτάμια αίμα χύθηκαν για να υπάρχουμε σήμερα εμείς και να ζούμε στην πρωτεύουσα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Περήφανη η Γαλανόλευκη σημαία, κυματίζει σήμερα με καμάρι στις γειτονιές της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδος.

Δυστυχώς στις μέρες μας η ιστορία του Ελληνισμού αμαυρώνεται από τις ανίκανες πολιτικές ηγεσίες σε Κύπρο και Ελλάδα. Οι διάφοροι πολιτικάντηδες ως νεο-γενίτσαροι γίνονται υπόδουλοι στα τούρκικα σχεδία ξεχνώντας το ένδοξο παρελθόν του Έθνους μας.Διερωτόμαστε τι θα συνέβαινε το 1821 αν ο Γέρος του Μοριά και τα Παλληκάρια του, επιδίωκαν τον συμβιβασμό με τον σουλτάνο αντί τον όρκο για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."
Από τα απομνημονεύματα του Γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ζήτω η 25η Μαρτίου
Ζήτω η Ελληνική Επανάσταση
Ζήτω το Έθνος

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.