ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

“Αποκαλύψεις” του Ακκιντζί στο στρατόπεδό του


Και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μεταξύ των δύο “αδελφών” - του νόμιμου Προέδρου ολόκληρης της Κύπρου και του υποχείριου του βάρβαρου αττίλα - σε ένα “άριστο” όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν κλίμα, ο δεύτερος όταν επιστρέφει πίσω στους συνένοχους του για να τους ενημερώσει τι καινούργιο κέρδισαν πέραν από την εισβολή του 1974, λέει σαφώς αυτά που οι Τούρκοι επιδιώκουν και όχι αυτά που συμφωνούνται με τον κύριο Ανα(ν)στασιάδη. Γιατί όμως προβαίνει σε τέτοιους είδους ενέργειες ο ψευδοπρόεδρος; Τι αποσκοπεί; Το καλό και πανηγυρικό κλίμα στους ομοεθνείς του; Την τόνωση του ηθικού των εισβολέων που 41 χρόνια μετά την βάρβαρη απόβαση το έργο τους, όχι απλώς δεν καταδικάζεται αλλά νομιμοποιείται και τελειοποιείται με την βοήθεια των δικών μας προδοτικών κυβερνήσεων; Την προπαγάνδα προς τους Έλληνες πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αποδεχτούν ευκολότερα τα τουρκικά σχέδια (δια)λύσης; Ή μήπως θέλει να κερδίσει περισσότερα από αυτά που του δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς γνωρίζει πως αυτός δεν έχει τα κότσια, ούτε και την θέληση, να διαψεύσει τα μη συμφωνηθέντα;

Για του λόγου το αληθές, ο τούρκος ψευδοπρόεδρος, ανέφερε πως συζητείται η ονομασία “Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία” για το νέο κράτος που προσπαθούν να συστήσουν, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΚΔ αρνήθηκε πως συζητείται κάτι τέτοιο.

Επίσης, ανέφερε πως στο νέο κράτος, θα υπάρχουν δύο κρατίδια, ένα Ε/Κ και ένα Τ/Κ που το καθένα θα χορηγεί την δική του ιθαγένεια. Η αλήθεια όμως είναι πως, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο, το κόστος της λύσης θα το επωμιστεί η υφιστάμενη Κυπριακή Δημοκρατία. Επιπλέον, λέει πως ο κάθε πολίτης δύναται να εγκατασταθεί σε περιοχή της επιλογής του την ώρα που συζητείται η ρατσιστική λύση με ποσοστά, που καθορίζει τι ποσοστό Ελλήνων θα κατοικούν σε ένα δήμο ή κοινότητα και τι ποσοστό τουρκοκυπρίων. Παράλληλα, σημειώνει πως όλοι οι πολίτες θα διατηρούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά μόνο στις τοπικές τους εκλογές και όχι στις βουλευτικές. Δηλαδή δικαιώματα κατά περίσταση. Αυτό “κύριοι” δεν είναι δικαίωμα. Δεν διαφυλάσσει την πολιτική ισότητα αλλά την καταργεί πανηγυρικά! Εξισώνει την συντριπτική πλειοψηφία του 82 τοις εκατό με την μειοψηφία του 18 τοις εκατό.

Και κατεπέκταση, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα που λέει πως στην αστυνομία του ομόσπονδου κράτους θα συμμετέχουν 50 τοις εκατό Έλληνες και 50 τοις εκατό τουρκοκύπριοι ή 60 με 40 τοις εκατό αντιστοίχως. Αυτό είναι προφανώς που εννοεί ο κατοχικός ψευδοηγέτης πολιτική ισότητα!

Ακόμη, ο ψευδοπρόεδρος ανέφερε στα τουρκικά ΜΜΕ πως δεν συζητήθηκαν οι εθνικές ημέρες του νέου κράτους. Στο κατεχόμενο τμήμα γιόρταζαν στις 20 του Ιούλη την βάρβαρη εισβολή. Έτσι, καταλαβαίνουμε τι εθνικές ημέρες θέλουν να γιορτάζουμε. Τούρκοι και Έλληνες να γιορτάζουν μαζί την μέρα που οι πρώτοι έβγαλαν έξω από τα σπίτια τους τους δεύτερους που τώρα είναι και συμπολίτες στο ίδιο κράτος. “Κύριε” Ανα(ν)στασιάδη, τίποτε τέτοιο δεν πρέπει να συζητηθεί! Οι εθνικές μας ημέρες είναι ήδη καθορισμένες από την ιστορία μας και υπογεγραμμένες με το αίμα των Ηρώων μας.

Τέλος, μέσα από τις δηλώσεις του κατοχικού “ηγέτη” γίνεται πασιφανές, το γνωστό σε μας, πως κυριότερο μέλημά των εισβολέων είναι εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που ανήκει μόνο στην Κυπριακή Δημοκρατία μιας και αξιώνουν την διακοπή κάθε ενέργειας περί εξόρυξής του και συνέχιση των ενεργειών μετά την (δια)λύση. Επομένως, ας σταματήσουν κάποιοι να εθελοτυφλούν και να δουν πως δεν είναι αδερφοί τους, αυτοί που κατοικούν στα σπίτια μας αλλά βλέπουν μόνο το συμφέρον του έθνους τους σε βάρος του δικού μας.

Πόσες μαχαιριές Νίκο να δεχτείς από τον “αδερφό” σου; Πόσο να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου; Φτάνει πλέον να μας πουλάς παραμύθια για καλό κλίμα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης! Φιλία ελληνοτουρκική δεν μπορεί να υπάρξει ενόσω συνεχίζεται η κατοχή και ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια φιλία ούτε και με την νομιμοποίηση της βάρβαρης εισβολής!

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ,
ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.

1 σχόλιο:

  1. "Οι εθνικές μας ημέρες είναι ήδη καθορισμένες από την ιστορία μας και υπογεγραμμένες με το αίμα των Ηρώων μας"

    Οι δικιές σας, όχι των Τουρκοκυπρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.