ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το μόνιμο αδιέξοδο της ΔΔΟ


Άλλο ένα διάγγελμα αδιεξόδου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, άλλη μια παραδοχή πως η ακολουθούμενη πορεία διαιωνίζει την κατοχή. Ξανά οι θιασώτες της ομοσπονδιακής «λύσης» αποδέχονται μόνοι τους πως η πολιτική του ενδοτισμού και των υποχωρήσεων δεν οδηγεί πουθενά.
Παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Αλήθεια, σε πόση ουτοπία είναι βουτηγμένα τα μυαλά όσων πιστεύουν πως η Τουρκία θα αλλάξει στάση, χωρίς να της δημιουργούμε το ελάχιστο κόστος; Η Τουρκία δεσμεύει περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ και κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε αυτήν, εμείς απαντούμε με «δικοινοτικά» πανηγύρια και δείπνα με τον εγκάθετό της. Και όλα αυτά στο βωμό της ομοσπονδίας και του ψευτοσυμβιβασμού.

Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» ομοσπονδία. Η ομοσπονδοποίηση της Κύπρου είναι η υπογραφή και η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της κατοχής. Είναι η εκπλήρωση των τουρκικών στόχων και η τουρκοποίηση της Κύπρου. Είναι ο τερματισμός του Ελληνισμού στην πατρίδα μας. Η ΔΔΟ στην πλήρη μορφή της εκφράστηκε με το Σχέδιο Ανάν. Απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, διότι φάνηκαν οι ρατσιστικές, αντιδημοκρατικές πρόνοιές της.
Τα όπλα υπάρχουν. Απουσιάζει όμως η βούληση και το θάρρος. Διότι μερικοί ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες αποφάσισαν να συμβιβαστούν, αρνούμενοι να αντλήσουν μια στάλα γενναιότητας από τον ωκεανό της Ελληνικής ιστορίας.

Μπορεί το Κυπριακό να τυγχάνει άθλιας εκμετάλλευσης από τους «πολιτικούς», για εμάς όμως θα παραμείνει η ουσία και η ταυτότητα του αγώνα μας. Δε θα σταματήσουμε στιγμή να παλεύουμε, παραμένοντας μακριά από τις δικές τους σκοπιμότητες. Εμείς όρθιοι στη δική μας μάχη. Στη μάχη της διαφώτισης και της αφύπνισης των φοιτητών, στη μάχη για ένα γενναίο αντικατοχικό αγώνα.  Δε θα γίνουμε η γενιά που θα ξεπουλήσει τον τόπο, δε θα είμαστε αυτοί που θα υπογράψουν τον αφελληνισμό της Κύπρου μας.  

Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, μα για να γίνει αυτό χρειάζεται αγώνας με «αρετή και τόλμη», όπως προστάζει ο ορθολογισμός της καθάριας Ελληνικής ψυχής μας, όπως προστάζουν οι Ήρωες και η Ιστορία μας.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.