ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ταξίαρχος εν Αποστρατεία Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος: Ταξίδι στον Παράδεισο να βρει τα παλληκάρια τουΈφυγε σήμερα τα ξημερώματα από κοντά μας ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος. Ήταν ο τελευταίος στρατοπεδάρχης της ΕΛΔΥΚ 1974 και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου το 3ήμερο 14/8/1974-16/8/1974. Μια επική μάχη που θύμιζε τη «Μάχη των Θερμοπυλών». Αφού έζησαν την προδοσία, στάθηκαν στο ύψος τους και σαν άλλοι σύγχρονοι Σπαρτιάτες πολέμησαν σε μια άνιση, αριθμητικά, μάχη που αποσόβησαν  την πλήρη κατοχή της Λευκωσίας.
Το κίνημά μας, είχε την τιμή και την τύχη να ακούσει λεπτομερώς τη μάχη αυτή δια στόματος του Ταξίαρχου. Αυτό που είχε κάνει εντύπωση σε όλους μας ήταν το πόσο αγνός και ταπεινός άνθρωπος ήταν, διότι δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του ήρωα, λέγοντάς μας πως απλά έκανε το καθήκον του. Έκανε πράξη  τα λόγια του Αρχαίου Σπαρτιάτη Βασιλιά και νομοθέτη Λυκούργου «Ουκ αν είη ατείχιστος πόλις άτις άνδρεσσι, και ου πλίνθοις εστεφάνωται.»

Καλό Παράδεισο Ταξίαρχε! Σ’ ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας για τα όσα προσέφερες στην πατρίδα. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τις συμβουλές που μας έδωσες!
Από σήμερα πλέον το όνομά σου, επάξια, θα κοσμεί το Εικονοστάσι Ηρώων και Μαρτύρων του Γένους.

1 σχόλιο:

  1. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΠΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ .ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ .ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.