ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ομιλία Κωνσταντίνου Χατζηκώστα στην εκδήλωση εορτασμού 50 Χρόνων

Ομιλία Κωνσταντίνου Χατζηκώστα  [προέδρου 2016 - 2018]



Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,
Παλιοί και νέοι ΔΡΑΣΙΤΕΣ
Συναγωνιστές, Συναγωνίστριες

Με χαρά σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση. Μια εκδήλωση που όλοι μας την περιμέναμε ιδιαίτερα και ζούσαμε στους ρυθμούς της πολλούς μήνες. Στο άκουσμα και μόνο της φράσης “ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ”, μας διαπερνούσε ένα ρίγος και ταυτόχρονα μια υπερηφάνια.

Έχουμε την τύχη να αποτελούμε κομμάτι της ιστορίας αυτού του ιστορικού κινήματος. Έχουμε την τύχη να είμαστε από αυτό το είδος των ανθρώπων. Αυτούς, δηλαδή, που αγωνίζονται. Που δεν επαναπαύονται. Που δεν αποτελούν κομμάτι του σάπιου κατεστημένου. Αλλά αντίθετα, από αυτούς που αντιστέκονται στα κακώς κείμενα, που έμαθαν με κάθε τρόπο να αντιδρούν. Αυτούς που ονειρεύονται μια καλύτερη κοινωνία και μια Κύπρο Ελεύθερη πέρα ως πέρα Ελληνική.

50 Χρόνια τώρα το κίνημά μας εργάζεται προσηλωμένο στα εθνικά θέματα. Ουδέποτε ονειρευτήκαμε δόξες και μεγαλεία. Μόνη μας έννοια η πατρίδα. Μόνο μας κόμμα, η Ελλάδα.

«…Καθοδηγητικός μας φάρος ὁ  γὼν τῆς Ἑνώσεως καὶ πλαίσια ἐντὸς τῶν ὁποίων
κινούμεθα ἡ Ὑπερκομματικὴ πολιτικὴ καὶ τὸ ἐνδιαφέρον πρὸς ὅλους ὑμᾶς διὰ τὴν ἐπίλυσιν τῶν φοιτητικῶν προβλημάτων…». Έλεγε τότε η ιδρυτική διακήρυξη… Και στο πέρασμα των χρόνων τίποτα δεν άλλαξε: Ιδεολογία κρυστάλλινη. Θέσεις ξεκάθαρες. Ιδέες αδιαπραγμάτευτες.

50 Χρόνια τώρα πέρασαν εκατοντάδες στελέχη από το κίνημά μας. Οι πιο πολλοί
παρέμειναν πιστοί στον αγώνα όσα χρόνια κι αν πέρασαν. Σ’ αυτούς κυρίως είναι
αφιερωμένη η αποψινή βραδιά και στα παλληκάρια των τελευταίων συμβουλίων του
ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ.

Όσοι λοξοδρόμησαν και ξέγραψαν το ΔΡΑΣΙΣ από την ζωή τους, ας προβληματιστούν τουλάχιστον σήμερα. Πότε δεν είναι αργά για να συστρατευτούμε όλοι σε αυτόν τον αγνό και τίμιο αγώνα. 

Το κίνημά μας είναι εδώ για όσους έχουν την διάθεση να δράσουν. Για μια δράση 365 μέρες τον χρόνο και όχι σε προεκλογικά διαστήματα. Για μια δράση χωρίς υλικά
ανταλλάγματα, χωρίς προσδοκίες αποκατάστασης. Για την τιμή των ηρώων μας και το καλό της πατρίδος.

Κάποιοι δώσαμε όρκο να παραμείνουμε πιστοί σε αυτά τα ιδανικά. Μέχρι την τελική
δικαίωση. Μέχρι το ιερό τρίπτυχό μας, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ - ΕΝΩΣΗ, να πάρει σάρκα και οστά. Γιατί αυτό είναι ο στόχος μας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε σε καμία περίπτωση. Μέχρι τότε όμως ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Ας ελπίσουμε αυτή η Άγια μέρα να μην αργήσει και οι αγώνες των ηρώων μας επιτέλους να ανταμειφθούν.

Ας ελπίσουμε τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ να τα γιορτάσουμε στην Ελεύθερη Κερύνεια, τα 52α στην Αμμόχωστο, τα 53α στην Μόρφου. Και φυσικά, όχι υπό καθεστώς Διζωνικού Δικοινοτικού Ομοσπονδιακού εκτρώματος. Αλλά σε μια Κύπρο ελεύθερη, πλήρως απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και Τούρκους έποικους.

Σε μια Κύπρο που ο αέρας της Μάνας Ελλάδας θα την αγκαλιάζει.

Σας ευχαριστώ όλους για την εδώ παρουσία σας και ιδιαίτερα την οργανωτική επιτροπή για την συνεισφορά της στην οργάνωση της αποψινής εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.