ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Προώθηση των δυνάμεων κατοχής στο χωριό Στροβίλια



Μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιβεβαιώνεται η πληροφορία για προώθηση των δυνάμεων κατοχής στο χωριό Στροβίλια, το οποίο συνορεύει με τις Βρετανικές Βάσεις. Ο “Αττίλας” φέρεται να κατάλαβε την συγκεκριμένη περιοχή, εγκλωβίζοντας τρεις οικογένειες ομοεθνών μας, στους οποίους δεν επιτρέπεται η έξοδος χωρίς την άδεια των αρχών της κατοχής.

Για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ. Ο Σιντίκ δήλωσε, “Εχουμε γνώση της συνεχιζόμενης αυτής κατάστασης και την παρακολουθούμε. Βρισκόμαστε σε επαφή και με τις δυο πλευρές για να δούμε γιατί υπάρχει ένταση και για μείωσή της”. Διόλου δεν μας ξενίζει η ποντιοπιλατική στάση των ΟΗΕδων, οι οποίοι ενώ έπρεπε να προωθούν την ειρήνη και την δικαιοσύνη στην Μεγαλόνησο, ξεδιάντροπα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Αττίλα από την εισβολή και εντεύθεν.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Συνταγματάρχης ε.α Άντης Λοΐζου, παραθέτοντας το ιστορικό της συγκεκριμένης πρακτικής του Τούρκου Εισβολέα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε “Η πρώτη κατάληψη εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή έγινε το 2000. Από το 2000 τα Ηνωμένα Έθνη σε όλες τις εκθέσεις τους, καλούν την Τουρκία να αποκαταστήσει το έδαφος στα Στροβίλια. Μετά το 2000 υπήρχαν κι άλλες πανομοιότυπες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στη Ζώδια και στον Πύργο όπως και σε άλλα σημεία εντός της Νεκρής Ζώνης, όπου οι Τούρκοι προχωρούσαν και καταλάμβαναν έδαφος με την μέθοδο της σαλαμοποίησης”. Ο συνταγματάρχης άφησε παράλληλα αιχμές για την ανοχή των ειρηνευτικών δυνάμεων και την αδράνεια των κυβερνόντων.

Ως Έλληνες της Κύπρου γαλουχηθήκαμε με τα ιδανικά της Ελευθερίας, του Έθνους και της Δημοκρατίας. Για αυτά τα ιδανικά και την προαγωγή τους ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, ο οποίος όμως ανέκαθεν λειτουργεί ως πιόνι των ισχυρών δυνάμεων, χωρίς να εκπληρώνει τον σκοπό ιδρύσεως του. Δεν ξεχνούμε την συμβολή των “κυανόκρανων” στην βάρβαρη εισβολή του Αττίλα και την έκτοτε κατοχή της μισής μας πατρίδας. Προς τους συμπατριώτες μας που αναμένουν βοήθεια από τρίτους στο εθνικό μας θέμα παραθέτουμε τα λόγια του μεγάλου ποιητή Ν. Καζαντζάκη, “αν λαχταράς την Λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, μόνος σου παρ’την αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις!”





Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.