ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Η "Μάχη του Λανιτείου" - 14/12/1955


Η 14η Δεκεμβρίου 1955 θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ημέρες στην ιστορία της Λεμεσού και κατ'επέκταση ολόκληρου του νησιού.

Η "Μάχη του Λανιτείου" έχει γραφτεί με χρυσές σελίδες στην ιστορία των μαθητικών αγώνων ενάντια στους Αποικιοκράτες. Με τη συμμετοχή των μαθητών του Λανιτείου μέσα από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία κατέληξε αιματηρή, εξ αιτίας της αυθαιρεσίας και της βιαιότητας των Βρετανών Κομάντος που πήραν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών, απέδειξαν ότι η Ελληνόψυχη μαθητιώσα νεολαία βρισκόταν στην πρώτη τη γραμμή για την Πατρίδα μας.

Μετά από το γεγονός αυτό, οι Βρετανοί έκλεισαν το σχολείο, το διέγραψαν από τα Μητρώα των σχολείων, το μετέτρεψαν σε στρατόπεδο και οι τελειόφοιτοι μαθητές αναγκάστηκαν να πάρουν το Απολυτήριό τους από το Αθηναϊδειο!

Η Μάχη του Λανιτείου και οι εθνικοί αγώνες των Ελληνόψυχων μαθητών αφυπνίζουν κάθε νέο ώστε να μάχεται αδιάκοπα για τα εθνικά δίκαια. Πιστοί συνεχιστές στο παράδειγμά τους, θα συνεχίσουμε κι εμείς με το ίδιο θάρρος και την ίδια μαχητικότητα ενάντια σε κάθε εχθρό της Κύπρου μας.



Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.