ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Ζήσης Καραγώγος - 22/12/1986Σαν σήμερα το 1986 σκοτώνεται ο Έλληνας στρατιώτης Ζήσης Καραγώγος από σφαίρα Τούρκων.

Ο 19χρονος Ζ. Καραγώγος ανέλαβε υπηρεσία σκοπού σε ένα από τα φυλάκια προκαλύψεως του τάγματος που τότε υπαγόταν στην 12η Μεραρχία Αλεξανδρούπολη, σήμερα 31η Μ/Κ Ταξιαρχία.
Ένας Τούρκος στρατιώτης ο οποίος είχε σκοπιά σε απέναντι φυλάκιο του ζήτησε τσιγάρο. Έτσι ο Καραγώγος ξεκίνησε προς το τούρκικο φυλάκιο. Μόλις φτάνει κοντά στον Τούρκο στρατιώτη δύο τουλάχιστον ριπές από την τουρκική πλευρά τον κτυπούν στο στήθος και ο Έλληνας στρατιώτης πέφτει νεκρός εντός ελληνικού εδάφους. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να σύρουν το άψυχο σώμα του στρατιώτη στη τούρκικη πλευρά για να δικαιολογήσουν την ενέργεια τους. Όμως τους βλέπει ένας άλλος Έλληνας σκοπός που είχε υπηρεσία και βλέποντας τους ανοίγει πυρ. Οι δύο πλευρές ενισχύουν τις δυνάμεις τους και ρίχνονται στο πεδίο της μάχης.

Σύντομα οι Τούρκοι έχουν απώλειες από τα πυρά των Ελλήνων στρατιωτών .
Οι ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (Κάρολος Παπούλιας τότε ο Έλληνας ΥΠΕΞ) συμφωνούν για την κατάπαυση του πυρός.

Ο Ζήσης Καραγώγος δεν ήταν ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που πεθαίνει με τέτοιο τρόπο. Δεκάδες τα περιστατικα!

Την ίδια ώρα κάποιοι απάτριδες φωνάζουν πως " Οι Τούρκοι είναι αδερφοί μας". Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δόξα και Τιμή στους Ακρίτες μας!Δόξα και Τιμή στους φύλακες των συνόρων μας!Δόξα και Τιμή σε όλους όσους έπεσαν μαχόμενοι υπέρ του έθνους!
Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.