ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ' ἀχρεῖον νομί ζομεν*



Η ανωτέρω φράση από τον Επιτάφιο του Περικλέους ακούστηκε πολλάκις το τελευταίο διάστημα και θα ακουστεί έτι περισσότερο εν όψει προεδρικών εκλογών.  Το κωμικοτραγικό σημείο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η φράση δεν ακούγεται από στόματα κάποιων υγειών πολιτικοποιημένων ανθρώπων που σκοπό έχουν να αφυπνίσουν τους απηυδισμένους ή ίσως αδιάφορους πολίτες αυτού του τόπου.

Δυστυχώς για το τόπο, ακούγετε από κομματικούς υπαλλήλους που με έλλειψη επιχειρημάτων αλλά με προπαγανδιστικές τεχνικές που θα ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελ, ζητιανεύουν ψήφους.  Βλέπετε, έχουν επιστρατευτεί ακόμη και μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες για να καλύψουν τα κενά των υποψηφίων τους.  Το σίγουρο όμως είναι ότι αν πραγματικά πιστεύουν ότι ο Περικλής μιλούσε για συμμετοχή στα κοινά σκεφτόταν κάποιους σαν αυτούς, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Τους έχουμε ακούσει επανειλημμένως να μας κατηγορούν για απαξίωση του θεσμού των εκλογών, εξισώνοντας έτσι αναπόφευκτα τους δικούς τους υποψηφίους με τον ίδιο το θεσμό.  Αυτό που δεν δύνανται  ή δεν θέλουν να κατανοήσουν είναι ότι το «μαύρισμα» των δικών τους υποψηφίων δεν ισοδυναμεί με «μαύρισμα» των εκλογών. Η αλαζονική συμπεριφορά των κοντόφθαλμων υπαλληλίσκων δεν τους επιτρέπει να δουν πέρα από τις κομματικές τους οδηγίες, ενώ τραγική ειρωνεία συνιστάται στο ότι είναι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους την ενσάρκωση της Δημοκρατίας. Αυτοί είναι που έχουν μετατρέψει σε σκοπό ζωής την νίκη στις επερχόμενες εκλογές.  Αυτοί που έχουν θολώσει από τη ζωώδη επιθυμία για επικράτηση μετατρέποντας μοιραία το «πολιτικόν ζώον» του Αριστοτέλη σε απλό ΖΩΟ. Αυτοί που είναι ο ορισμός της απαξίωσης και της κατάντιας.

Εμείς ως ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ δεν ψηφίσαμε ποτέ με κριτήριο το προσωπικό μας συμφέρον αλλά με γνώμονα το καλό της πατρίδος! Δεν πίναμε νερό ποτέ στο όνομα ενός ξεπουλημένου πολιτικού αλλά ανατριχιάζουμε στο άκουσμα των ονομάτων των ηρώων μας. Σκοπός ζωής μας είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της κατεχόμενης γης μας και όχι η μονιμοποίηση σε κάποια κυβερνητική θέση. Η ενασχόληση με τα κοινά για μας ήταν μέρος της ζωής μας πολύ πριν τη φοιτητική μας ζωή και θα συνεχίσει να είναι ανεξαρτήτως κατάληξης των εκλογών. Εν κατακλείδι, αυτό που μας ξεχωρίζει από τους δέσμιους με κομματικές αλυσίδες, είναι η κριτική σκέψη και αυτό μας κάνει ελεύθερους.

Το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ, λοιπόν, όχι ως η ιστορικότερη παράταξη της Αθήνας αλλά ως η ΜΟΝΗ ιστορική, έχει ασπίδα το παρελθόν του και αιχμηρότατο δόρυ τους αγώνες των αυτόνομων φοιτητών. Διαβεβαιώνουμε όλους τους καλοθελητές πως θα είναι εκεί και στις εκλογές και μετά για να κάνει το καθήκον του. Σαν άλλοι ακρίτες θα στεκόμαστε μπροστά τους για να προστατέψουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο νικητής, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!

* "Είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι, όποιον δεν μετέχει των πολιτικών/"κοινά" δεν τον θεωρούμε απράγμονα, φιλήσυχο, αλλά άχρηστο πολίτη."
Θουκυδίδου, Περικλέους Επιτάφιος, κεφ.40


Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.