ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Έφυγε ο Ανδρέας Καραολής. Ένας μεγάλος αγωνιστής της ΕΟΚΑ


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ένας από τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ο Αντρέας Καραολής από το Παλαιχώρι, που μαζί με την σύζυγο του Μαρίτσα πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στον τετραετή Εθνικό-απελευθερωτικό Αγώνα, κατασκευάζοντας στο σπίτι τους δυο κρησφύγετα στα οποία φιλοξενήθηκαν κατ' επανάληψιν ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ και τομεάρχης Πιτσιλλίας Γρηγόρης Αυξεντίου με την ομάδα του.

Ο Αντρέας Καραολής είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι αρχές Ιουνίου 2012 όταν έπεσε και χτύπησε στα σκαλιά του κρησφύγετου, ο χώρος του οποίου διατηρείται μέχρι σήμερα ως μουσείο.

Ο εκλιπών εκτός από τον Γρήγορη Αυξεντίου προσέφερε την φιλοξενία του και σε άλλους αγωνιστές όπως ο Κυριακός Μάτσης , ο Αντώνης Παπαδόπουλος , ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης και σε πολλούς άλλους. Υπήρξε παράλληλα ένας από τους βασικούς συνδέσμους και τροφοδότες της ομάδας Αυξεντίου. Το ψευδώνυμο του κατά την διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα ήταν Παγκράτιος.

Παρά τα φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέστη στα χέρια των ανακριτών κατά την σύλληψη και την παραμονή του στα κολαστήρια των αποικιοκρατών κράτησε το στόμα του κλειστό μέχρι τέλους .

Ο Αντρέας Καραολής διακρινόταν για την τιμιότητα, το ακέραιο του χαρακτήρα του και για την βαθειά του προσήλωση στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Προσέφερε πολλές υπηρεσίες στην κοινότητα Παλαιχωρίου όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητό και σεβαστό πρόσωπο. Για 60 χρόνια υπήρξε ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας .

Η κηδεία του Αντρέα Καραολή θα γίνει σήμερα Δευτέρα (21/1) ώρα 13:00 μμ στο Παλαιχώρι από τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας.

Περισσότερα για τη δράση του εκλιπών κατά τη διάρκεια του Εθνικο-απελευθερωτικού Αγώνα μπορούν να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Ανδρέας και Μαρίτσα Καραολή: Ο δικός τους αγώνας » που έφτιαξαν και επιμελήθηκαν φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.






Εμείς σαν Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. οφείλουμε να τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ΕΝΩΣΗ με την μητέρα ΕΛΛΑΔΑ και άνθρωποι σαν τον κ. Καραολή πρέπει να αποτελούν πρότυπο για μας.

Σε τέτοιες δύσκολες εποχές που ζούμε οι νέοι χρειάζονται σωστά και υγιή πρότυπα. Πρότυπα αγωνιστές που πρόσφεραν τα πάντα στην πατρίδα τους αψηφώντας κάθε κίνδυνο και όχι πρότυπα πολιτικάντιδες ξεπουλημένους που βολεύονται από το σύστημα.


Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.