ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι εκλογές πέρασαν, ο αγώνας συνεχίζεται...


Με το πέρας των εκλογών της 24ης Φεβρουαρίου 2013 ο Κυπριακός Ελληνισμός αποφάσισε σε ποιον να αναθέσει την Κυπριακή προεδρία για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.  δώσαμε το παρών μας και τις δύο Κυριακές στις κάλπες και παρακινήσαμε τους φοιτητές να πράξουν το ίδιο, έτσι τώρα σεβόμαστε την απόφαση του λαού.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πλέον, έχει δηλώσει πάμπολλες φορές, τόσο στο παρελθόν όσο και κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, την στήριξη του στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Προανήγγειλε στο προεκλογικό του πρόγραμμα ότι με την εκλογή του, θα εργαστεί για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Το ιδιαίτερα επιβαρυμένο παρελθόν του, λόγω και της στήριξης του στο τουρκοβρετανικό-διχοτομικό Σχέδιο Ανάν το 2004, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια πίστωσης εμπιστοσύνης στο νέο Πρόεδρο.

Ως εκ τούτου, ζητούμε από το νέο πρόεδρο όπως αναθεωρήσει τη θέση του στο κυπριακό πρόβλημα και στον τρόπο επίλυσης του. Όπως διαλαλούσε κατά την προεκλογική του εκστρατεία, είναι ώρα να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του στην Ε.Ε. για να απεγκλωβιστούμε από την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και να επανατοποθετήσουμε το εθνικό μας πρόβλημα στις ορθές του βάσεις, που θα μας οδηγήσουν στην Απελευθέρωση.

Ακολουθεί μια δύσκολη πενταετία για τον τόπο μας σε πολλούς τομείς, γι αυτό ζητούμε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο όπως αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που βαραίνουν τον κυπριακό ελληνισμό με σοβαρότητα και με γνώμονα μόνο το καλό των πολιτών του νησιού μας.

Από την πλευρά μας, εμείς υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα μας, έως ότου τα άγια χώματα μας να ανασάνουν ελεύθερα δίχως να τα βαραίνει η μπότα του τούρκου κατακτητή. Η δράση μας δεν περιορίζεται σε εκλογικές μάχες και δεν σταματούμε να αγωνιζόμαστε με το πέρας αυτών. Για εμάς δεν έχει σημασία ποιος κέρδισε τις εκλογές και την Προεδρία, αλλά μας ενδιαφέρει το καλό της πατρίδας μας.

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ο επόμενος πρόεδρος θα ήταν ομοσπονδιακός και θα μας έβρισκε αντίθετους με αυτό. Με πλήρη συνείδηση των πράξεων μας δηλώνουμε επίσης στο νέο πρόεδρο πως σε οποιαδήποτε προσπάθεια του για ομοσπονδιακή λύση του κυπριακού και σε οποιαδήποτε αντεθνική-προδοτική πολιτική, θα μας βρει μπροστά του.

Κλείνοντας καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους φοιτητές να συνεχίσουν να είναι ενεργοί πολίτες και να νοιάζονται για το καλό της πατρίδας. Τίποτε δεν τελείωσε. Ο αγώνας μας θα τελειώσει όταν ο Πενταδάκτυλος φωταγωγηθεί με το μπλε της Ελλάδας. Μέχρι τότε σας θέλουμε δίπλα μας.

Εσύ που πιστεύεις στην Ελλάδα, οργανώσου στο ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.