ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Το πλοίο σάλπαρε για λιμάνια ξένα


H E.K.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. καταδικάζει για ακόμη μία φορά τα όσα συμβαίνουν εντός της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τούρκικη προκλητικότητα δεν έχει τελειωμό αφού όπως νωρίτερα ανακοινώθηκε το ερευνητικό σκάφος «Μπάρμπαρος» θα συνεχίσει ανενόχλητο να βολτάρει στα ελληνικά ύδατα μας.

Οι προκλήσεις από την Τουρκία δεν έχουν τελειωμό!, Όπως έγινε γνωστό εξέδωσαν νέα Navtex δεσμεύοντας περιοχές εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Η Navtex περιλαμβάνει περιοχές των τεμαχίων 1, 8, 9 και 12, εντός της περιοχής που οι Τούρκοι θεωρούν ότι ανήκει στους Τουρκοκύπριους και αφορά το Barbaros καθώς και δύο συνοδευτικά πλοία. Η νέα οδηγία προς ναυτιλομένους ισχύει από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Απριλίου 2015.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το λεγόμενο «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων, σημείωνε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που έχει δοθεί στην τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά τον τερματισμό της οδηγίας για τις εργασίες του Μπαρμπαρός αναμενόταν ότι η ε/κ πλευρά θα τερμάτιζε τις γεωτρήσεις. “Ωστόσο, παρά τις καλής πρόθεσης προσπάθειές μας στο θέμα των πόρων φυσικού αερίου, βλέπουμε ότι η ε/κ διοίκηση επιμένει να συνεχίζει τις δραστηριότητες που άρχισε μονόπλευρα”.

Δεν φτάνουν όλα αυτά ο Νίκος Αναστασιάδης αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργήσει με γνώμονα το καλό του κυπριακού ελληνισμού τρίζοντας τα δόντια στον τούρκο βάρβαρο, αποδέχεται να τεθεί το φυσικό αέριο ως θέμα συζήτησης στο τραπέζι των συνομιλιών. Μια προδοτική ενέργεια την οποία τόσο ο ΠτΔ όσο και το κυβερνών κόμμα δησύ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν με τον όρο "διπλωματικός ελιγμός".


Ως Ε.Κ.Φ ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. καλούμε τον ΠτΔ επιτέλους να χαράξει μια νέα πολιτική στρατηγική με γνώμονα το καλό του ελληνισμού που θα επιφέρει την απελευθέρωση του τόπου μας. Είναι καιρός να διεκδικήσει ότι δικαιωματικά μας ανήκει και να φερθεί επιτέλους ως ηγέτης αυτού του τόπου. Οι Δεσμεύσεις και τα μεγάλα λόγια που έδινε στους ανυποψίαστους ψηφοφόρους του προεκλογικά ας πραγματοποιηθούν έστω και τώρα. Από λόγια μπουχτίσαμε! Ας γίνει κάτι επιτέλους! Επίσης καλούμε κάθε οργανωμένο σύνολο αυτού του τόπου όπως προβεί σε άμεσο διάλογο με τον πρόεδρο και καταδικάσει τα κωμικοτραγικά γεγονότα που συμβαίνουν...

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.