ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Μόνο την Γαλανόλευκη γνώριζε – Γι’ αυτή θυσιάστηκε!


Μιχαλάκης Καραολής: Αγωνιστής, ήρωας του νησιού μας που πολέμησε και θυσιάστηκε για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και την πολυπόθητη ΕΝΩΣΗ με την Μάνα Ελλάδα. Εντάχθηκε στην Ε.Ο.Κ.Α πολύ πριν από την 1η Απριλίου 1955. Καταδικάστηκε για την εκτέλεση ενός αστυνομικού πράκτορα των Άγγλων, τον Αύγουστο του ’55 και απαγχονίσθηκε από τους αποικιοκράτες στις 10 Μαΐου 1956.
Ο Μιχαλάκης Καραολής κατά την διάρκεια της κράτησης του ανέφερε σε ένα γράμμα προς τους φίλους του τα παρακάτω:

Τα ελληνόπουλα δεν ξέρουν
μόνο πως πρέπει να ζουν
Ξέρουν και πώς να πεθαίνουν
Kαι πως την πατρίδα να τιμούν.

Στην Αγγλική Σχολή όμως, δεν δίστασαν να αφαιρέσουν από την προτομή του ήρωά μας την δοξασμένη ελληνική σημαία. Οι αρμόδιοι φορείς – από το Υπουργείο Παιδείας μέχρι το διαχειριστικό συμβούλιο του σχολείου και τους συνδέσμους γονέων και εκπαιδευτικών – δηλώνουν παντελή άγνοια επί του θέματος. Η δε πρόεδρος του διαχειριστικού συμβουλίου αναφέρει στον Τύπο πως η γαλανόλευκη λείπει από το μνημείο πέραν των δύο χρόνων μέχρι σήμερα. Μάλιστα λέει πως κανείς δεν προσέχει την απουσία της σημαίας γιατί η έκταση του σχολείου είναι μεγάλη(!). Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου δεν διστάζει κιόλας να πει, πως το σχολείο έχει κλείσει για φέτος και για να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να συζητηθεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο και να αποφασίσει(!). Επίσης, ο συντηρητής σε σχετική ερώτησή του, από την πρόεδρο του διαχειριστικού συμβουλίου που δέχθηκε παράπονο για το εν λόγω ζήτημα από κάποιο άνδρα στην τελετή αποφοίτησης, απαντάει απλώς ότι η σημαία κατέβηκε εδώ και καιρό(!).

Σε κάποιους τελικά δεν προξενίζει καμία περιέργεια η απουσία της Ελληνικής Σημαίας από το μνημείο κάποιου Ηρωομάρτυρα της Ε.Ο.Κ.Α και σ’ άλλους τους αρκεί το γεγονός ότι πέρασε αρκετός καιρός από τότε που κατέβηκε! Δηλαδή η κίνηση να υποσταλεί η σημαία του Έθνους είτε ήταν σωστή κίνηση είτε απλώς αποποιούνται των ευθυνών τους λόγω του ότι πέρασε καιρός από τότε! Γελοίο επίσης και μόνο στο άκουσμα πως χρειάζεται απόφαση συμβουλίων για να γίνει έπαρση εκ νέου της σημαίας στον ιστό μπροστά από τον ήρωα!

Κανένα συμβούλιο “κύριοι” δεν χρειάζεται για να επανατοποθετηθεί η γαλανόλευκη σε χώμα ελληνικό! Καμία απόφαση επιτροπών δεν είναι απαραίτητη για να πάρει το μνημείο ενός ανθρώπου που πέθανε για την Ένωση, την όψη που του αξίζει! Ο ήρωας Καραολής δεν πρόλαβε καν να γνωρίσει την κυπριακή σημαία, ούτε βέβαια την ευρωπαϊκή! Δεν οραματίστηκε ΠΟΤΕ του κυπριακή σημαία ούτε Κύπρο ανεξάρτητη! Μόνο την δοξασμένη γαλανόλευκη γνώριζε! Γι΄ αυτήν θυσιάστηκε! Και οι θυσίες των παλικαριών της Ε.Ο.Κ.Α είναι ένας λόγος παραπάνω (αν όχι δεκάδες) για να κυματίζει στο νησί μας η ελληνική σημαία απ’ άκρη σ’ άκρη! Την λευτεριά μας την οφείλουμε σ’αυτούς. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι αυτούς, να αναγνωρίζουμε το μέγεθος της προσφοράς τους, να τους τιμούμε και να βλέπουν από ψηλά την σημαία που γι αυτήν πέθαναν, να κυματίζει σε κάθε μέρος του νησιού μας και όχι μόνο μπροστά από τα μνημεία τους!

Αλλά τι περιμένει κανείς σε ένα τόπο που “διοικείται” από πολιτικούς διεφθαρμένους, ανιστόρητους και ξεπουλημένους στο έπακρο! Τι περιμένει κάποιος από “τάχα ηγέτες”, τουρκοπροσκυνημένους που επιθυμούν αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο της Μάνας Ελλάδας και που της καταλογίζουν τα βάρβαρα εγκλήματα πολέμου της τουρκίας! Σε ένα νησί που για δύο διαδοχικές κυβερνήσεις, “πολίτευση” και “αντιπολίτευση” ταυτίζονται απόλυτα και οδηγούν την μεγαλόνησο σε πλήρη διάλυση, και αντί για την Ένωση που επιθυμούσαν οι Ήρωες, μας αυτοί μας μονοπωλούν σχέδια ένωσης με τους τούρκους κατακτητές!

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ απαιτούμε τα αυτονόητα! Άμεση έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Μιχαλάκη Καραολή και κάθε Αγωνιστή μας! Τουλάχιστον ας σεβαστούμε τη θυσία του και τους λόγους που τον οδήγησαν περήφανο στην αγχόνη. 

Γραφείο Τύπου,
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.