ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο Ελληνίδες της Κύπρου, μάνα και κόρη ηλικίας 52 και 20 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από τις παράνομες κατοχικές αρχές στην κατεχόμενη Μόρφου


Οι δύο γυναίκες, κατά την “επίσκεψη” τους στα κατεχόμενα θέλησαν να φωτογραφίσουν την πατρική εστία της μητέρας, μη γνωρίζοντας ότι πλέον διαμένει εκεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού του αττίλα. Κατά την προσπάθεια τους να φωτογραφίσουν την οικία, υπέπεσαν στην αντίληψη από τις κατοχικές δυνάμεις, οι οποίες τις έθεσαν υπό “κράτηση” με την κατηγορία ότι φωτογράφιζαν απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Στην Κύπρο του σχεδόν μισού αιώνα κατοχής, οι “αγανακτισμένοι” επαναπροσεγγιστές αδημονούν να επιστρέψουν στις περιουσίες τους, είτε υπό ελληνοκυπριακή είτε υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Στον “αγώνα” τους λοιπόν για “επανένωση” δεν δίστασαν να δικάσουν και να καταδικάσουν ένα 16χρονο παιδί για “φανατισμό, πατριδοκαπηλία και μισαλλοδοξία”, καθώς αρνείτο να αποδεχτεί την παγίωση της κατοχής και της διχοτόμησης. Στον αντίποδα, οι ίδιοι αδίστακτοι “εθνοσωτήρες” της ΔΔΟ, οι μόνοι “ρεαλιστές” που επιθυμούν “λύση” του Κυπριακού, τήρησαν σιγή ιχθύος για τις “συλλήψεις” των δύο γυναικών από τις παράνομες κατοχικές αρχές.

Το κίνημα μας, πιστό στις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, παραμένει εδώ και δεκαετίες στις επάλξεις του αντιομοσπονδιακού Αγώνα. Θεωρούμε αδιανόητο να επιτρέψουμε την απενοχοποίηση του εισβολέα Αττίλα και την διαιώνιση της διχοτόμησης, χάριν μίας “λύσης” που ΔΕΝ θα προβλέπει την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, που ΔΕΝ θα προβλέπει απομάκρυνση των εποίκων, που θα καταπατά τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα των προσφύγων. Παρόλο που αντιλαμβανόμαστε την λαχτάρα των προσφύγων να δουν έστω και σαν “τουρίστες” την γη τους, να επισκεφθούν τις γειτονιές τους, να εκκλησιαστούν στο χωριό τους, τους καλούμε να “βαστάξουν” έως την μέρα που η Λευτεριά θα βασιλέψει και πάλι στο νησί μας. Καλούμε τον κάθε Κύπριο, να απέχει από επισκέψεις “αναψυχής” στα κατεχόμενα χώματα μας, φτάνει να συντηρούμε οικονομικά την κατοχή.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.