ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Κράτος ανάξιο εμπιστοσύνης



Κύπρος: το νησί που αδιαφορεί προκλητικά για τον θάνατο ενός 15χρονου παιδιού που διαβίωνε σε άθλιες συνθήκες με τα δύο αδέλφια του και που οι Κρατικές Υπηρεσίες τηρούσαν σιγή ιχθύος για τα συχνά περιστατικά που συνέβησαν σε αυτό το σπίτι και ασχολείται για μέρες με ένα σύμβολο καταπίεσης και κατωτερότητας των γυναικών. Με ένα ύφασμα που καταδεικνύει την αδυναμία ένταξης των γυναικών στο Δίκαιο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου διακήρυξε ότι η περιβολή της γυναίκας με μαντήλα από το Κοράνι δεν συμβιβάζεται με την αρχή της ισότητας και της κοσμικότητας. Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισε ότι η απαγόρευση της μαντήλας συμβαδίζει με τους περιορισμούς του Δικαιώματος της Ελευθερίας της Θρησκείας (Άρθρο 9 ΕΣΔΑ παρ.2), και επομένως η επίκλησή του από τους "συνηγόρους" της μαντήλας είναι απαράδεκτη. Η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της Ένωσης, οφείλει να υπακούει στην ευρωπαϊκή νομολογία αφού το Ενωσιακό Δίκαιο υπερέχει της εσωτερικής έννομης τάξης.

Ταυτόχρονα όμως, δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία για την απαγόρευση των Σταυρών και των κομποσκοινιών. Οι α λα καρτ υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εθελοτυφλούν στην προσπάθεια "αποχριστιανισμού" και κόπτονται για την τήρηση του αυτονόητου. Όσον αφορά τον Υπουργό Παιδείας, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το χάλι της παιδείας μας, αρκέστηκε σε επικοινωνιακά σόου και κινήσεις εντυπωσιασμού (μετάθεση Διευθυντή).

Πού είναι αυτή η ευαισθησία των Κρατικών Οργάνων και για την αυτοκτονία του 15χρονου παιδιού; Γιατί ενώ τα ενδοοικογενειακά προβλήματα ήταν γνωστά στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δεν έγινε το παραμικρό; Η υπόθεση αυτή φέρει ενώπιον των ευθυνών τους την Πολιτεία, η οποία οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Το κράτος αυτό έχει γίνει ανάξιο εμπιστοσύνης και άξιο ανασφάλειας!




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.