ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

“Αφαίρεση” σημαίας του Αττίλα στη Λύση



Την περασμένη Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου στην κατεχόμενη Λύση, γενέτειρα του Σταυραετού του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου, ένα 16χρονο παιδί, σηκώνοντας στις πλάτες του τον πόνο και την οργή του 45ετούς ξεριζωμού και προσφυγιάς, προέβη στην “αφαίρεση” σημαίας του Αττίλα και κάδρου του αρχιδιχοτομιστή Ρ. Ντεκτάς από σχολείο των κατεχομένων. Εναντίον του θαρραλέου αυτού συμπατριώτη μας, εξεδόθη “ένταλμα σύλληψης" από τις παράνομες κατοχικές αρχές. Η πράξη του νεαρού φαίνεται ενόχλησε περισσότερο κατοίκους των ελεύθερων περιοχών παρά των κατεχομένων. Η αγνή αυτή κίνηση ενός 16χρονου Ελληνόπουλου, απηυδισμένου σαν ήταν με την παράνομη κατοχή της Πατρώας μας Γης, αντί να υποστηριχθεί από την ολότητα του Κυπριακού Ελληνισμού ως πράξη-σύμβολο ενάντια στην παράνομη τουρκική κατοχή, έγινε αντικείμενο κακεντρεχούς και εχθρικού σχολιασμού από πάσης λογής ενδοτικούς. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γ. Γεωργίου, ο οποίος αφού εξέφρασε την απορία “γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα”,δεν δίστασε να δηλώσει “με τέτοιου είδους ψευτομαγκιές θα πληρώσουμε πολύ ακριβό τίμημα. Είναι κρίμα παιδιά, να δηλητηριάζονται με ανέφικτα όνειρα και οράματα”.

Γνωστή εδώ και χρόνια η τάση μερίδας “Ελληνοκυπρίων” να καταδικάζουν κάθε ενέργεια που έχει ως στόχο να αναδείξει τον αντικατοχικό Αγώνα του νησιού μας ο οποίος, κόντρα στην τάση του ενδοτισμού που τείνει να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή του τόπου, συνεχίζει να μαίνεται. Όσο οι κάθε λογής τουρκοπροσκυνημένοι τούτου του τόπου προσπαθούν να απενοχοποιήσουν τον Αττίλα για την εισβολή και την έκτοτε κατοχή της μισής μας Πατρίδος, τόσο θα εντείνουμε τον αγώνα για Απελευθέρωση της Κύπρου και την επιστροφή μας στις πατρογονικές μας εστίες. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

“Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει”.
Νίκος Καζαντζάκης




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.