ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Σεπτεμβριανά 1955


Τα γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955 που διαδραματίστηκαν σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη συναποτελούν με τις υπόλοιπες τουρκικές θηριωδίες το εγκληματικό πρόσωπο των Τούρκων. 

Αφορμή για το ξέσπασμα της τουρκικής αγριότητας, αυτή τη φορά, υπήρξε η προβοκατόρικη έκρηξη ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ. Η προμελετημένη δράση για το «πογκρόμ» κατά των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη σχετίζεται από τη μια με τον διακαή πόθο των Τούρκων για εκδίωξη του Ελληνικού στοιχείου από τις πατρογονικές του εστίες και από την άλλη με το Κυπριακό ζήτημα, όπου ο ένοπλος Αγώνας των Ελλήνων του νησιού υπό το λάβαρο της ΕΟΚΑ αριθμούσε, επισήμως, πέντε μήνες ζωής από τον Απρίλιο του 1955.

Αναντίρρητα, τα όσα εξελίχθηκαν καταμαρτυρούν το υπερβεβαρυμένο ποινικό μητρώο των Τούρκων. Από το 1914 με την έναρξη της εκδίωξης των Ελλήνων από τη γη της Ιωνίας, μέχρι το 1919 και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και από εκεί στο 1922 με τη γενοκτονία εις βάρος των Μικρασιατών ως το 1955 με τα Σεπτεμβριανά και τις απελάσεις των Κωνσταντινουπολιτών το 1964. 

Οι εξοντώσεις, οι βιασμοί, οι λεηλασίες των Ελληνικών περιουσιών και εν ολίγοις, οι τραγικές συνέπειες, που άφησαν στο πέρασμά τους τα Σεπτεμβριανά, για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν, τόσο από έγγραφα, όσο ακόμα και από φωτογραφικό υλικό. Η στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, η απάθεια και η μηδενική αντίδραση εκ μέρους του Ελλαδικού κράτους, αποτελεί δυστυχώς κίνητρο στους εχθρούς να επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η ιστορία δεν ξεγράφεται. Δεν γίνεται φιλία ελληνοτουρκική!



Γραφείο Τύπου 

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.