ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

"Αποτύχαμε... Αλίμονο μας."



Με αγωνία παρακολουθούμε εδώ και 3 μέρες τις συνεχείς δυσάρεστες εξελίξεις γύρω από την τραγική διαχείριση της οικονομίας μας στην Κύπρο. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι στην Κύπρο ανέκαθεν οι Κυβερνήσεις μας ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις ψηφίζεται σήμερα η ώρα 18:00 (αν δεν αναβληθεί για 3η φορά) στην Βουλή των Αντιπροσώπων ο νόμος περί «κουρέματος των τραπεζικών καταθέσεων».

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013 ο Κυπριακός Ελληνισμός δέχτηκε άλλη μια ταπείνωση και αδικία εις βάρος του. Το Eurogroup αποφάσισε κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων του λαού. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι ακόλουθοι-συνυπεύθυνοι του απέτυχαν παταγωδώς στην διαπραγμάτευση για την σωτηρία της κυπριακής οικονομίας, και έφεραν προ τετελεσμένων τον λαό.  Με λίγα λόγια μας ζητούν να αποδεχθούμε την «κλοπή» μέρους των περιουσιών των απλών πολιτών.

Δικαιολογημένα ο κόσμος τις τελευταίες μέρες έχει εξαγριωθεί και πιστεύουν πως ο πρόεδρος και οι αντιπρόσωποι μας στο Eurogroup απέτυχαν. Απέτυχαν γιατί είτε εγκριθεί είτε όχι η απόφαση του Eurogroup από το Κυπριακό κοινοβούλιο, η ζημιά έχει γίνει. Ήδη μεγάλα χρηματικά ποσά έχουν αποταμιευθεί από τις Κυπριακές τράπεζες, ενώ η Κύπρος έχασε την αξιοπιστία της στον τραπεζικό τομέα κάτι που θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην τραπεζική κρίση στο εγγύς μέλλον.

Το μεγάλο ερώτημα είναι στις αναλήψεις εκατομμυρίων από Κυπριακούς λογαριασμούς που έγιναν λίγες μέρες προτού παρθεί η απόφαση. Ποίοι ήταν αυτοί που προφητικά μάντεψαν την απόφαση του Eurogroup και άρον άρον μάζεψαν τις καταθέσεις τους; Πώς το γνώριζαν; Απαιτούμε την αποκάλυψη των ονομάτων τους.

Ελπίζουμε τα περιστατικά αυτά να είναι τυχαία και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτό  το σκάνδαλο να μην είναι κομματικά στελέχη και πολιτικοί οι οποίοι κάλυψαν τα νώτα τους και άφησαν τον Κυπριακό Ελληνισμό να υποστεί τις συνέπειες των δικών τους πράξεων τα τελευταία χρόνια.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας με το γεγονός αυτό. Οι Έλληνες της Κύπρου έχουν ουκ ολίγες φορές περάσει από ένα  Γολγοθά και πρέπει η ηγεσία τους να τους προστατέψει επιτέλους αντί να τους αφήνει στο έλεος των ξένων.

Θεωρούμε αδικαιολόγητη και ανεύθυνη την στάση των υποστηρικτών του Νίκου Αναστασιάδη, που ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή, επιμένουν να φορούν τις κομματικές τους παρωπίδες. Από την άλλη δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε την λαϊκιστική στάση των μέχρι χθες στρουθοκαμήλων και σημερινών «αγανακτισμένων», υποστηρικτών του ΑΚΕΛ. Παρακολουθούμε ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ με το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαινοέρχεται από την σημερινή κυβέρνηση στην προηγούμενη.

Για το λόγο αυτό καλούμε σύσσωμο το φοιτητόκοσμο της Αθήνας, αλλά και τους απλούς πολίτες όπως παρευρεθούν σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία η ώρα 16:00.

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.