ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση μνήμης Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη 7/3/2013 (Βίντεο)



Το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. ως η μόνη φοιτητική παράταξη στην Αθήνα που τιμά τους ήρωες και τους αγώνες της πατρίδας κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 7 Μαρτίου διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής των ηρώων αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα μας είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε σαν κύριο ομιλητή τον αγωνιστή Αυγουστή Ευσταθίου όπου έζησε τα γεγονότα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα καθώς και το ολοκαύτωμα του Γρηγόρη Αυξεντίου.


Από νωρίς το οίκημα μας γέμισε με σημαντικές προσωπικότητες αλλά και συναγωνιστές από Ελλάδα και Κύπρο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Μαρία Αριστοτέλους και συμμετείχαν οι Σύζινου Γεωργία, Νικόλας Αριστοτέλους και Λοΐζου Κωνσταντίνος. Αρχικά οι συναγωνιστές μίλησαν για τη βίο και τη συμμετοχή των ηρώων στην Ε.Ο.Κ.Α και στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης Αυγουστής Ευσταθίου και μας αναφέρθηκε στις τελευταίες ώρες του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α Γρηγόρη Αυξεντίου.

Την στιγμή που ο αγωνιστής σηκώθηκε για να μιλήσει όλοι οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν για αρκετή ώρα. Η ομιλία του αγωνιστή μας γέμισε συγκίνηση και περηφάνια και σε κάποιο σημείο αναγκάστηκε να σταματήσει από τα χειροκροτήματα. Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι έθεσαν κάποια ερωτήματα και τις απορίες τους και συνεχάρησαν τον ομιλητή. Στη συνέχεια όλοι μαζί τραγουδήσαμε τον Εθνικό Ύμνο και ακούστηκαν συνθήματα όπως ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ και ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ.

Σε ερώτηση του προέδρου του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ., τι απαντάμε σε αυτούς που μας χαρακτηρίζουν ουτοπιστές και ονειροπόλους που επιθυμούμε απελευθέρωση και Ένωση με την Ελλάδα ο «Ματρόζος» μας είπε πως αν το να αγαπάς την πατρίδα σου και να επιθυμείς Ένωση με την Ελλάδα είναι βλακεία τότε ΝΑΙ είμαστε βλάκες επίσης πρόσθεσε ότι ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και ας μας κατακρίνουν, αφού άλλωστε το έχει η μοίρα των αγωνιστών.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

Όλη η εκδήλωση στο ακόλουθο βίντεο: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.