ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το πρώτο βήμα έγινε... Αναμένουμε συνέχεια



Η Ένωση Κυπρίων Φοιτητών ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. εκφράζει την ευχαρίστηση της μετά από την απόρριψη του επαίσχυντου νομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων. Με 36 ψήφους εναντίον και 19 αποχές η Τρόικα πήρε ένα μεγάλο ΟΧΙ από την μικρή μας Κύπρο

Εντύπωση μας προκαλούν οι εισηγήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων του ΔΗΣΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Βουλής, όπου ξεπέρασαν κάθε μέτρο γελοιότητας.

Από τη μία το κυβερνών κόμμα του δησυ, κατάφερε να γίνει το πρώτο κόμμα παγκοσμίως όπου ενώ κυβερνά και κατέθεσε νομοσχέδιο προς ψήφιση, δεν το υπερψήφισε ούτε το ίδιο. Τους είδαμε να βάζουν πάνω από όλα το καλό του προέδρου τους παρά το καλό της πατρίδας, ενώ εδώ και 3 μέρες σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα προσπαθούσαν να πείσουν τους πάντες να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο/έκτρωμα, χαρακτηρίζοντας το ως «επιτυχία» μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους. Το κόμμα που ο κυπριακός Ελληνισμός εμπιστεύθηκε με την ψήφο του να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, όχι μόνο τον πρόδωσε αλλά τον κοροϊδεύει κι από πάνω. Αν είχαν έστω την  ελάχιστη πολιτική ευθιξία, αφού απέτυχαν, θα έπρεπε ήδη να συζητούν ημερομηνία για νέες προεδρικές εκλογές.

Από την άλλη, εκεί στο «αριστερό» ακελ ξαφνικά την είδαν επαναστάτες και κατηγόρησαν την παρούσα κυβέρνηση  για το «κούρεμα» των καταθέσεων. Είναι πραγματικά γελοίο το γεγονός ότι ενώ κυβερνούσαν αυτοί τα τελευταία 5 χρόνια την Κύπρο και την έφεραν στην σημερινή τραγική κατάσταση, είναι οι ίδιοι που κάλεσαν την Τρόικα να έρθει στο νησί, δια στόματος Δημήτρη Χριστόφια, έχουν πλέον το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάνε για αντίσταση στην Τρόικα και στα αντιλαϊκά μέτρα της. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε ως βασικοί υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης είναι τουλάχιστον να μην ανοίγετε το στόμα σας και να κοροϊδεύετε τον λαό.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. θεωρούμε ότι τίποτα δεν τελείωσε χθες με την καταψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα Γολγοθά να διαβούμε. Δεν χρεοκοπήσαμε. Ούτε χάσαμε. Αν πραγματικά υπάρχουν «πολιτικοί» που νοιάζονται για την πατρίδα μας είναι ώρα να το αποδείξουν. Ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογικών πεποιθήσεων. Ακούσαμε πολλά σενάρια για λύση του προβλήματος τις τελευταίες μέρες. Είναι ώρα να τις βάλουμε στο τραπέζι και να απαλλαγούμε από την Τρόικα.

Γραφείο Τύπου 
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.