ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΦΕΚ



Το Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. εκφράζει τη δυσαρέσκειά του όσον αφορά την στάση των υπόλοιπων παρατάξεων που απαρτίζουν το συμβούλιο της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας. Ο σύλλογος που εκπροσωπεί όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν στην Αθήνα είναι πρακτικά κλειστός αφού είναι  ανενεργός σχεδόν ένα μήνα.


Μεγαλύτερη ευθύνη φέρει φυσικά η παράταξη του ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία της οποίας οι αντιπρόσωποι στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Κ. συνεχώς βρίσκουν δικαιολογίες για να μην διεξαχθεί συνεδρία. Είναι απόλυτα κατανοητό και ανθρώπινο κάποιος να μην μπορεί να είναι παρών σε όλες τις συνεδρίες. Αυτό που μας προκαλεί δυσαρέσκεια είναι το γεγονός ότι η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία που περηφανεύεται για την εκλογική της νίκη κάθε χρόνο και για την πρωτιά της στις εκλογές, δεν μπορεί να βρει ένα αναπληρωτή εκπρόσωπο ώστε να διεξαχθεί όπως προβλέπεται η συνεδρία του συλλόγου. Γιατί αφού όπως δηλώνουν έχουν τόσο μεγάλο αριθμό υποστηρικτών και στελεχών, δεν βρίσκουν ΕΝΑ για να τους εκπροσωπήσει στην Ε.Φ.Ε.Κ.; Τι ζητούν την ψήφο εμπιστοσύνης από τους φοιτητές αν δεν έχουν την δύναμη να τον εκπροσωπήσουν;

Το περασμένο Σαββατοκύριακο γίναμε μάρτυρες ενός παραληρήματος από τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.Κ. και εκπρόσωπο της παράταξης του ΔΗ.ΣΥ. ο οποίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησε να μας πείσει πως η χρονιά του συλλόγου είναι επιτυχημένη. Πώς την κρίνει επιτυχημένη ο ίδιος δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε, αφού ο σύλλογος συνεδρίασε κάτω από 10 τακτικές συνεδρίες, απέτυχε ως προς τη διεξαγωγή της πρώτης Γενικής Συνέλευσης και το Φεστιβάλ Κυπρίων που οργανώνει κάθε χρόνο έγινε απλά για να γίνει και ουσιαστικά απέτυχε λόγω έλλειψης οργάνωσης. 

Πολλές φορές το κίνημα μας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις άλλες παρατάξεις, προσπαθώντας να ορίσει τακτική συνεδρία ώστε να συζητούνται καίρια θέματα που αφορούν τους φοιτητές αλλά γενικότερα και τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα. Η συνηθέστερη απάντηση που λαμβάνουμε είναι πως ένας εκ των εκπροσώπων τους δεν μπορεί.  Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενή μας ανακοίνωση η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. με επίσημη επιστολή προς τους προέδρους των άλλων παρατάξεων απαίτησε τη διεξαγωγή τακτικών συνεδριών σε εβδομαδιαία βάση για το λόγο ότι οι διάφορες εξελίξεις που συμβαίνουν δεν επιτρέπουν εφησυχασμό από τη φοιτητική νεολαία. Η αδιαφορία τους απλά μας αφήνει να καταλάβουμε πως η παρούσα κατάσταση στον σύλλογο τους βολεύει και τους συμφέρει, καθώς επίσης και το φίμωμα του φοιτητικού κινήματος.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στις ελάχιστες συνεδρίες που έγιναν όπου είδαμε μια σύμπλευση απόψεων Πρωτοπορίας και Προοδευτικής στο κυπριακό, με την κοινή τους στήριξη στην κίνηση του ΠτΔ να εκδώσει το κοινό ανακοινωθέν. Από την άλλη, οι δύο παρατάξεις του ΔΗ.ΚΟ. και της ΕΔΕΚ, Αναγέννηση και Αγώνας, αντίστοιχα, μας προκαλούν απορία για το λόγο ύπαρξής τους στον σύλλογο, αφού σπανίως καταθέτουν προτάσεις και η στάση τους είναι από χλιαρή έως αδιάφορη σε ό,τι αφορά τα θέματα που συζητούνται.



Συμφοιτητή/ Συμφοιτήτρια

 Οι προεκλογικές τους υποσχέσεις αντέχουν μέχρι την ημέρα των εκλογών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκμεταλλεύονται την στήριξη που τους δίνουν οι φοιτητές για να απολαμβάνουν την εύνοια των κομμάτων τους.  Η μόνη τους δουλειά είναι να αλιεύουν ψήφους για τους εργοδότες τους και να αποσιωπούν με την παρουσία τους στον σύλλογο κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.  Ως πότε θα τους ανέχεσαι;

Κανένας καρεκλοκένταυρος δεν θα νοιαστεί για σένα. Ανέλαβε εσύ το μέλλον σου. Σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας για να μαυρίσουμε το κομματικό κατεστημένο που μολύνει τον αρχαιότερο φοιτητικό σύλλογο. Σε καλούμε να συμπορευθείς μαζί μας, για να διεκδικήσουμε ως φοιτητές αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΑΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.