ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ



   Tο άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή μία φωτογραφία στο διαδίκτυο με οπαδούς της τούρκικης ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατάσαραϊ, οι οποίοι κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα σήκωσαν πανό με περιεχόμενο του ένα χάρτη της τούρκικης επικράτειας. Το πρόβλημα όμως είναι πως σε αυτόν τον χάρτη βρίσκεται μέσα και η Ελλήνικη (για όσους το ξεχνάνε αυτό) Κύπρος, όπου αυτοί με περηφάνια δηλώνουν πως είναι τούρκικη. Σαν φίλαθλοι του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα σαν Έλληνες, δεν περιμένουμε την οποιαδήποτε τιμωρία της συγκεκριμένης ομάδας από την τούρκικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου, γιατί απλούστατα γι’ αυτούς δεν υπάρχει κάτι παράλογο και παράνομο σε αυτό το πανό. Αντιθέτως είμαστε απόλυτα σίγουροι πως επικροτούν αυτή την ενέργεια.


Την οποιαδήποτε τιμωρία απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, που έχει τιμωρήσει στο παρελθόν πολλές ομάδες για την ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο με πιο πρόσφατες περιπτώσεις την ανάρτηση χορογραφίας από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, όπου κατά την διεξαγωγή των ομίλων του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 2009-2010 στο παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Πόρτο οι οργανωμένοι οπαδοί, θα σήκωναν μία χορογραφία που θα παρουσίαζε την Ενωτική σημαία. Περίπου 2 ώρες πριν τον αγώνα όμως, η διοίκηση σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσαν τους υπεύθυνους των οργανωμένων πως απαγορεύεται η ανάρτηση τέτοιου περιεχομένου λόγω ρατσιστικού (!!!) περιεχομένου, και έτσι δεν αναρτήθηκε ποτέ.

Το φαινόμενο αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό αφού και άλλες κυπριακές ομάδες τιμωρήθηκαν για παρόμοια περιστατικά. Σε αγώνα πεικα δοσφαιρικνα ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ίπου έην Ελληνική σημαικα δοσφαιρικετόσφαιρας της ομάδας της Ανόρθωσης Αμμοχώστου με αντίπαλο την τούρκικη ομάδα της Φενερμπαχτσέ, όπου σηκώθηκε πανό με την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Αγία Σοφία δίπλα δίπλα, η ομάδα της Ανόρθωσης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 40000 ευρώ για τη ενέργεια αυτή. Επίσης οι προσπάθειες ακόμα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, του Απόλλωνα Λεμεσού για την ανάρτηση πανό με την Αγία Σοφία, απαγορεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Στις περιπτώσεις αυτές ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού όχι μόνο δεν στήριξε τις κυπριακές ομάδες αλλά καταδίκασε και τις ενέργειες τους. Παράλληλα προ 3 μηνών περίπου ο κύριος Κωστάκης Κουτσοκούμνης που τυγχάνει και πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, δείπνησε μαζί με μέλη της «τουρκοκυπρικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου» σαν μία κίνηση επαναπροσέγγισης. Η ερώτηση μας προς τον κύριο Κουτσοκούμνη είναι το κατά πόσο, μετά την πρόσφατη ανάρτηση του πανό αυτού που θεωρεί την Κύπρο ήδη κομμάτι της Τουρκίας, η ιδέα της επαναπροσέγγισης του φαίνεται εφικτή και πάνω απ’ όλα λογική;

Τελειώνοντας θέλουμε να απευθύνουμε τον λόγο σε όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου εγείροντας τους τα εξής ερωτήματα: Πόσο ακόμα θα συνεχίσετε να επιμένετε σε κοινά ανακοινωθέντα και λύσεις ομοσπονδίας υποκύπτοντας σε συνεχείς υποχωρήσεις ως ένδειξη καλής θελήσεως; Οι ίδιοι οπαδοί ανάρτησαν πριν λίγες μέρες προκλητικό πανό που δηλώνει ξεκάθαρα πως αν η Κύπρος θέλει ειρήνη πρέπει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος. Πόσα σημάδια πρέπει να δείτε για να καταλάβετε ποίο είναι το αληθινό πρόσωπο της Τουρκο(κυπριακής) πλευράς, που προσπαθε     ﷽﷽﷽﷽αθεαι το αληθινό πρόσωταφεριπταιρικίια﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ικη ταφεριπταιρικ να μειώσει με κάθε τρόπο την Ελληνικότητα του νησιού μας;

Αντί να πολεμάτε τον ίδιο τον λαό  σας, αφού θέλετε να ονομάζεστε ηγέτες, αλλάξτε την στάση σας απέναντι στους δολοφόνους τούρκους. Ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ
ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΚΑΤΟΧΗ

ΑΠΕΛΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!!

Κωνσταντίνος Σαββίδης
ΝΟΠΕ Οικονομικό 1ο Έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.