ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ναυτική άσκηση ανακοίνωσε η Τουρκία στις 20/06/2019, ημέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο. Η συγκεκριμένη κίνηση πρέπει να ληφθεί υπόψη ως η “απάντηση” της Τουρκίας στις δηλώσεις στήριξης των Ευρωπαίων εταίρων μας προς τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου και στην πιθανότητα επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία. 

Παράλληλα, οι οθωμανοί συνεχίζουν τις προκλητικές κινήσεις, καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την στάση της ΕΕ στις πρόσφατες εξελίξεις, ο ΥπΕξ. της Τουρκίας ανέφερε “οι χώρες που υπέγραψαν αυτή την διακοίνωση θα πρέπει να θυμούνται ότι στο νησί δεν ζουν μόνο οι Ελληνοκύπριοι αλλά και οι Τουρκοκύπριοι και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν εξασφαλιστεί η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και ικανοποιηθούν οι ανάγκες που αφορούν στην ασφάλειά τους. Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα στις φυσικές πηγές ενέργειας του νησιού”.

Το δόγμα αυτό, όπως είναι φυσικό εκπροσωπεί και ο Μ. Ακιντζί ο οποίος δήλωσε, “Κανείς να μην περιμένει ότι τα μονόπλευρα βήματα των Ε/κ θα μείνουν χωρίς απάντηση. Στόχος μου εμένα είναι να επικρατήσει η σταθερότητα στην Κύπρο, όχι με την αύξηση της στρατιωτικής δύναμης, αλλά με ειρηνικές κινήσεις.”

Άξιο σχολιασμού για το γεγονός ότι οι σφετεριστές της Γης των προγόνων μας, όχι μόνον απαιτούν πολιτική ισότητα του 18% με το 82%, όχι μόνον απαιτούν ίσο διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου της Μεγαλονήσου μεταξύ μιας κοινότητας και του νόμιμου Κράτους, αλλά έχουν το θράσος να αναφέρονται σε “μονόπλευρα βήματα” και να δηλώνουν ότι θέλουν να επιτευχθεί η “σταθερότητα στην Κύπρο, όχι με την αύξηση της στρατιωτικής δύναμης, αλλά με ειρηνικές κινήσεις”. Προς τους Τ/κ υπενθυμίζουμε ότι η “μη συμμετοχή” τους στην ΚΔ και η δημιουργία ενός "κράτους"-παρωδίας το οποίο δεν αναγνωρίζεται από κανέναν πλην του κηδεμόνα τους δεν στερεί την δυνατότητα της ΚΔ ως του μόνου κυρίαρχου και νόμιμου κράτους του τόπου να εκμεταλλευτεί τον φυσικό του πλούτο. Δυστυχώς για αυτούς, τα “νταηλίκια” της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τις δίκαιες κινήσεις και επιδιώξεις της ΚΔ να ισχυροποιούνται.

Τέλος, τουλάχιστον τραγικό αυτοί που το 1974, δολοφόνησαν, βίασαν και εκτόπισαν χιλιάδες συμπατριώτες μας να αναφέρονται σε “ειρηνικές κινήσεις”. Βέβαια, και τότε “ειρηνευτική επιχείρηση” είχαν βαφτίσει τα εγκλήματα πολέμου τους, ίσως να επιθυμούν και πάλι την επιβολή τέτοιων “ειρηνικών” κινήσεων.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.