ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Εκπρόσωπος των τουρκικών θέσεων ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ



Διάσκεψη Τύπου παρέθεσε στα κατεχόμενά μας εδάφη ο ευρωβουλευτής της “ολικής Κύπρου”, όπως ο ίδιος δηλώνει, Ν. Κιζιλγιουρέκ. Στη συγκεκριμένη διάσκεψη αποκάλυψε για ακόμα μία φορά τις πραγματικές του επιδιώξεις και ποιων τα συμφέροντα προτίθεται να εκπροσωπήσει στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος δήλωσε, στόχος του είναι να “φέρει τους Τ/Κ πιο κοντά στην ΕΕ, κάτι που και η ίδια η ΕΕ επιθυμεί”. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι “το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι ο χώρος για να λυθεί το Κυπριακό, ωστόσο μπορεί να κάνει πολλά για μια ομόσπονδη Κύπρο και για την ειρήνη”. Προς τον “εκπρόσωπο” μας Ν. Κιζίλγιουρεκ ξεκαθαρίζουμε πως ως η νεολαία της πολύπαθης Μεγαλονήσου δεν πρόκειται να του επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσει το Ευρωκοινοβούλιο ως “μοχλό πίεσης” για την αναγνώριση του παράνομου ψευδοκράτους ή/και για την προαγωγή της ρατσιστικής και αντιδημοκρατικής ΔΔΟ ως λύση του Κυπριακού Προβλήματος. Σε περίπτωση που του διαφεύγει, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όπως και κάθε άλλο κράτος πλην της τουρκίας αναγνωρίζει την ΚΔ ως την ΜΟΝΗ Νόμιμη και Κυρίαρχη κρατική οντότητα στην Κύπρο. 

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε “πολιτική ισότητα των Τ/Κ καθώς όπως υποστηρίζει “με βάση το σύνταγμα του 1960, οι Τ/κ είναι ισότιμοι εταίροι στην Κυπριακή Δημοκρατία και θα είναι ισότιμοι εταίροι στο ομόσπονδο κράτος”. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Κιζιλγιουρέκ το ανυπόστατο των ισχυρισμών του καθώς, με βάση το σύνταγμα του κράτους του οποίου δεν προτίθεται να εκπροσωπήσει, η Ελληνοκυπριακή κοινότητα κατέχει 7 από τα 10 υπουργεία έναντι 3 της τουρκοκυπριακής, όπως και το 70% των βουλευτικών εδρών έναντι του 30%. Στο συγκεκριμένο σημείο είναι ωφέλιμο να θίξουμε την Ιστορική αδικία στην οποία υποβληθήκαμε ως Έλληνες της Κύπρου καθώς η τ/κ κοινότητα αποτελεί το 18% των πολιτών της ΚΔ, άρα όπως είναι γνωστό τοις πάσι ευνοήθηκαν.

Προς τον κ. Κιζιλγιουρέκ και κάθε επαναπροσεγγιστή-Ομοσπονδιακό, η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψουν στην μαρτυρική μας Πατρίδα την Άγια ώρα της Απελευθέρωσης. Την ώρα που κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεξαρτήτου καταγωγής, θα μπορεί και πάλι να ζήσει Λεύτερος στις πατρογονικές του εστίες και θα πάψει να είναι υπόδουλος στις επιθετικές ορέξεις του Αττίλα και των ελληνόφωνων συνεργών του.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ




Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.