ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Πέτρος Ηλιάδης - 14/06/1956



Σαν σήμερα, ένας ακόμη νέος, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Πέτρος Ηλιάδης από τον Αγρό, θυσιάζεται στο βωμό της Ελευθερίας και της Ενώσεως της Μεγαλονήσου με την Μάνα Ελλάδα. 

Ο Π. Ηλιάδης υπάκουσε στο κάλεσμα της Πατρίδος από τις απαρχές του Αγώνα και εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ. Αρχικά, συμμετείχε στην διαφώτιση, στην απόκρυψη και μετακίνηση οπλισμού και αλληλογραφίας και στη στρατολόγηση νέων για τον αγώνα. Κατά την διάρκεια του Αγώνα, επιφορτίστηκε με άλλες ευθύνες καθώς συμμετείχε ενεργά στο μαχητικό του κομμάτι, όντας μέλος των ομάδων κρούσεως Λευκωσίας.

Στις 14 Ιουνίου 1956 στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση κατά των Άγγλων Δυναστών, στην περιοχή της σημερινής πλατείας Ελευθερίας, τον εντόπισαν Εγγλέζοι στρατιώτες. Οι στρατιώτες του έβαλλαν με αυτόματο τον Ηλιάδη, πετυχαίνοντας καίρια πλήγματα στον πνεύμονα και την κοιλιακή χώρα του Ήρωα. Ο Αγωνιστής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου παρά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη εξέπνευσε το πρωί της επόμενης μέρας. Η θυσία του Ήρωα Π. Ηλιάδη δεν πρόκειται για λησμονηθεί από μας. Θα συνεχίσουμε ευλαβικά στο μονοπάτι που χάραξε μαζί με κάθε παλληκάρι της ΕΟΚΑ έως την επίτευξη του προαιώνιου μας πόθου, της Ενώσεως μας μετά της Μητρός Ελλάδος.



Γραφείο Τύπου 
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.