ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Με πόλεμο απειλούν τα… “αδέρφια” τους αν δεν επωφεληθούν από το φυσικό αέριο


Προκλητικός όπως μας έχει συνηθίσει παρουσιάστηκε για ακόμη μία φορά ο ψευδοηγέτης Μ. Ακκιντζί. Αυτή την φορά δεν αρκέστηκε σε ερειστικές δηλώσεις αλλά απείλησε μέχρι και με πόλεμο. Συγκεκριμένα ανέφερε: “αιτία πολέμου μπορεί να προκαλέσει το φυσικό αέριο εάν δεν χρησιμοποιηθεί με λογικό τρόπο”.

Επιπλέον, επανέλαβε τις αδιάλλακτες επιδιώξεις της Τουρκίας στο “κυπριακό” που προνοούν οι τουρκο“κύπριοι” να αποτελούν την πλειοψηφία στο βόρειο τμήμα του νησιού όσο αφορά την πληθυσμιακή και περιουσιακή κατάσταση. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως δικαιώματα στις περιουσίες δεν έχουν μόνο οι πρώτοι ιδιοκτήτες αλλά και αυτοί που τις χρησιμοποιούν εδώ και 41 χρόνια, συμπληρώνοντας πως κάποιοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες, κάποιοι θα δεχτούν ανταλλαγή περιουσιών και κάποιοι θα ικανοποιηθούν με αποζημιώσεις ή με εναλλακτική περιουσία και μερική επιστροφή.

Ακόμη δεν παρέλειψε να καθησυχάσει σημειώνοντας πως δεν θα γίνουν διακρίσεις στο θέμα υπηκοοτήτων και θα γίνουν όλοι πολίτες του νέου ομόσπονδου κράτους, μιλώντας σαφώς για τους έποικους - κουβαλητούς της Τουρκίας που ήρθαν με μόνο στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού. Εν τέλει, τόνισε πως οι τουρκο“κύπριοι” δεν μπορούν να δεχθούν πως δεν θα εκλεγούν ποτέ στην ηγεσία του καινούργιου κράτους, γι αυτό η εκ περιτροπής προεδρία αποτελεί μονόδρομο.

Από τον εγκάθετο της Τουρκίας, ασφαλώς δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο στις επιδιώξεις του. Παρόλο που κάποιοι ζώντας στον κόσμο τους, θέλουν να τον λένε “κύπριο πατριώτη” αυτός ο “κύριος” είναι εδώ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας και για να δώσει το καλύτερο στους Τούρκους ομοεθνείς του, είτε είναι έποικοι είτε είναι τουρκο“κύπριοι”. Από αυτόν δεν έχουμε παράπονο. Παράπονο έχουμε από τους εκλεγμένους από τον Ελληνικό λαό της Κύπρου ηγετίσκους που ξεπουλάνε όχι μόνο τις περιουσίες μας αλλά και την αξιοπρέπεια μας. Παζαρεύοντας ανελέητα τα Άγια Χώματα μας και χωρίς να απαιτούν τα αυτονόητα, κατόρθωσαν να δώσουν ολοένα και περισσότερα δικαιώματα στον βάρβαρο κατακτητή, που όλο ζητάει και όλο κερδίζει μέσω των συνομιλιών.

Η ανεκτικότητα και οι άθλιοι χειρισμοί στο πρόβλημα εισβολής και κατοχής που μας ταλανίζει, εξίσωσαν τον θύτη με το θύμα και σε υπόσταση και σε δικαιώματα στο νησί.

Εμείς ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ. θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε ξεπούλημα της πατρίδας μας. Θεωρούμε αδιανόητο να διαπραγματεύεται ο ορυκτός πλούτος του νησιού μας, καθώς επίσης και οι περιουσίες των προσφύγων, με αυτούς που δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο νησί μας, και “απέκτησαν” μέσω μιας βάρβαρης παράνομης εισβολής πριν 41 χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία λύση για χάρη λύσης που θα είναι ρατσιστική και δυσλειτουργική. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο από τα αυτονόητα. Απαιτούμε την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και επιστροφή όλων των περιουσιών στους νόμιμους δικαιούχους. Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ομοσπονδίας που θα εξισώνει το 82% με το 18% και θα δίνει σε μία μειονότητα όχι το δικαίωμα διακυβέρνησης αλλά την διακυβέρνηση στο πιάτο μέσω της εκ περιτροπής προεδρίας.

Καλούμε την Κυπριακή Κυβέρνηση να ξυπνήσει έστω και αργά και να ορθώσει το ανάστημα της ως διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος. Ζητάμε από όλους, αξιωματούχους και μη να δουν ποιους πραγματικά έχουμε απέναντί μας και να καταλάβουν πως ούτε αδέρφια μας είναι αλλά ούτε κοινά οφέλη με αυτούς έχουμε!

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.