ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Διάγγελμα Αναστασιάδη για την αποκέντρωση των εξουσιών


Ενδεής σε επιχειρήματα φάνηκε ο Νίκος Αναστασιάδης στην προσπάθειά του να πείσει τους Έλληνες της Κύπρου να αποδεκτούν την αποκεντρωμένη Ομοσπονδία ως την πλέον "ρεαλιστική" λύση.

Μεταξύ άλλων, παραδέκτηκε πως η βάση στην οποία διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις από το 1977 μέχρι και σήμερα ήταν ένας οδυνηρός συμβιβασμός, καθιστώντας το σχεδιαζόμενο ομοσπονδιακό κράτος δυσλειτουργικό και μη βιώσιμο. Αρκετές φορές στη χθεσινή του ομιλία δακτυλοέδειξε την Τουρκία και το μόρφωμά της στην Κύπρο, ρίχνοντας τους την ευθύνη για τα συνεχή αδιέξοδα. Και η απάντησή του σε αυτή την αδιαλλαξία ήταν πάντα ο διαρκής ενδοτισμός, όπως επιβάλλει η πολιτική του καλού παιδιού.

Συν τοις άλλοις, ανέφερε πως η "αποκέντρωση" ήταν θέση του από το 2010. Παρόλα αυτά, όμως, επέμενε στην "στρατηγική" που όπως ο ίδιος παραδέκτηκε ήταν καταστροφική για την πατρίδα μας. Ακόμη, φάνηκε βέβαιος πως σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο κυπριακός Ελληνισμός αν αποδέχεται την τακτική των 41 χρόνων όλων των ηγετών μας, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με το 2004.

Ο Υπέρμαχος του Ναι στο σχέδιο Ανάν και του συνθήματος "Όλα για την Τουρκία", προτείνει μια λύση με επιπλέον δυσμενείς συνέπειες για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Οι υπερεξουσίες του "τουρκοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου" καθιστούν τους κατακτητές της πατρίδας μας συγκυρίους του νησιού με την σφραγίδα μας.

Εν τέλει, δεν παρέλειψε να διακρίνει τις σκέψεις του λαού για το Κυπριακό σε "διεκδικητικές" και "ρεαλιστικές".

Να είναι βέβαιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι οι θέσεις του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ ανήκουν στην κατηγορία των διεκδικητικών και πατριωτικών θέσεων και πως οι θέσεις αυτές δεν πρόκειται να ραγίσουν ποτέ.


Στον "ρεαλισμό" τους, απαντούν οι ήρωές μας:
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.


Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.