ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Υποκλοπή του ταμείου των φοιτητών από την Πρωτοπορία Αθήνας!


Οικονομικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την ΕΦΕΚ Αθήνας. Το σκάνδαλο αυτό δεν θα μπορούσε να έχει άλλο πρωταγωνιστή από την Πρωτοπορία. Η «φοιτητική» αυτή παράταξη, κατείχε τις οργανικές θέσεις του Προέδρου και του Ταμία από τις 4 Ιουνίου 2014 έως και τις 28 Μαϊου 2016. Κατά τη χρονική περίοδο αυτή, παρατηρήθηκε έλλειμμα ΑΡΚΕΤΩΝ χιλιάδων ευρών στα ταμεία του Συλλόγου.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Μετά που η Πρωτοπορία άφησε άδεια τα ταμεία του Συλλόγου, όταν της ζητήσαμε εξηγήσεις, οι εκπροσώποι της ανέφεραν συνεχώς ότι ο μισθωτής του ακινήτου της ΕΦΕΚ στην οδό Αμερικής, απλά δεν πλήρωνε τα ενοίκια. Αυτό έγινε κατ’ εξακολούθηση. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς «ο ψέυτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Άντεξαν 4 χρόνια. Μπράβο τους.

Τις περασμένες μέρες έγινε συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΦΕΚ με τον μισθωτή του ακινήτου του Συλλόγου, για ανανέωση της σύμβασης μίσθωσής του. Στην κουβέντα για αποπληρωμή των «απλήρωτων» ενοικίων, μας παρουσίασε αποδείξεις οι οποίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή ο μισθωτής πλήρωνε τα ενοίκια και κάποιοι ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ. Ας μιλήσουμε και με αριθμούς.

Ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15: Οι αποδείξεις που πήραμε στα χέρια μας παρουσιάζουν έσοδα για αυτή τη χρονιά της τάξεως των 3050 ευρώ. Ο απολογισμός του τότε Ταμία παρουσιάζει έσοδα 1650 ευρώ. Άρα υπήρξε έλλειμμα 1400 ευρώ για το 2014-15.

Ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16: Οι αποδείξεις προσδιορίζουν έσοδα 7950 ευρώ. Ο τότε Ταμίας παρουσίασε στη δεύτερη Γ.Σ του Συλλόγου το 2016 έσοδα 2800 ευρώ. Άρα το έλλειμα της χρονιάς 2015-16 ήταν 5150 ευρώ. Σύνολο και για τις δύο χρονιές έλλειμμα 6550 ευρώ. Τόσα τσέπωσαν οι Πρωτοπόροι.

Στη χθεσινή συνάντηση (20/1) για τα οικονομικά της ΕΦΕΚ Αθήνας, παρουσιάστηκαν οι εν λόγω αποδείξεις. Με την παρουσίαση αυτών, το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ απαίτησε εξηγήσεις από την Πρωτοπορία. Όπως ήταν αναμενόμενο, εκεί ξεκίνησαν οι υπεκφυγές και οι γελοίες δικαιολογίες από την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Βρήκαν σαν άλλοθι το ότι οι υπογράφοντες δεν ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, λες και αυτό απενεχοποιεί την παράταξή τους από την τέλεια ληστεία ή τους απαλλάσσει από το να δώσουν μια εξήγηση. Ανέφεραν επίσης, εγκεκριμένους ισολογισμούς από τις Γ.Σ της ΕΦΕΚ. Να υπενθυμίσουμε στους Πρωτοπόρους ότι οι ίδιοι τους ενέκριναν αυτούς τους ισολογισμούς και κανένας άλλος.

Συνοψίζοντας, ο ιστορικότερος Φοιτητικός Σύλλογος για το διάστημα 2014-16 θα έπρεπε να έχει έσοδα 11 χιλιάδων ευρών κι έβαλε στα ταμεία του μόλις 4450 ευρώ. Αυτό έρχεται να δέσει και με το χρέος στο Ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 25 και πλέον χιλιάδων, για το οποίο ευθύνεται και πάλι η Πρωτοπορία.

Το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, ως το Κίνημα που κράτησε ζωντανή την ΕΦΕΚ στις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, πριν καν ιδρυθούν οι χειραγωγούμενες από τα κόμματα νεολαίες, όσο είναι ισχυρό δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υφαρπάξει ξανά περιουσία του Συλλόγου και απαιτεί από την παράταξη του Συναγερμού να επιστρέψει άμεσα τα κλεμμένα χρήματα. Με αυτό το ποσό μπορούσαν και μπορούν να γίνουν πολλά προς όφελος των συμφοιτητών μας. Επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια. Θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες.



Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.