ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Ηροδότου - 21/01/1957



Την 21η Ιανουαρίου 1957 αφήνει την τελευταία του πνοή ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Δήμος Ηροδότου, εκ Φοινίου Λεμεσού. Ο Ήρωας Δ. Ηροδότου υπάκουσε στο κάλεσμα της Πατρίδας, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες και εν τέλει τη ζωή του στον βωμό της Απελευθέρωσης της Κύπρου από τον Αγγλικό ζυγό και της Ένωσης με τη Μητέρα Πατρίδα.

Υπήρξε υπεύθυνος και σύνδεσμος της τοπικής ανταρτικής ομάδας της ΕΟΚΑ, την οποία μάλιστα τροφοδοτούσε. Παράλληλα, φιλοξενούσε αγωνιστές και έκρυβε οπλισμό στην οικία του. Επιπρόσθετα, επέδειξε αξιοζήλευτη μαχητική δράση συμμετέχοντας σε πολλές επιθέσεις εναντίον των Άγγλων δυναστών, μεταξύ των οποίων και δύο απόπειρες ανατίναξης του ελικοπτέρου του Χάρτινγκ. Τέλος, χρησιμοποίησε την ιδιότητα του ως ηλεκτρολόγου στο ξενοδοχείο “Παρκ Χοτέλ”, το οποίο οι κατακτητές χρησιμοποιούσαν ως στρατώνα, για να αποσπά πληροφορίες.

Την 21η Ιανουαρίου του 1957, στην προσπάθεια του να ενημερώσει τους αντάρτες για προδοσίες τις οποίες πληροφορήθηκε από άλλον αγωνιστή, έγινε αντιληπτός από τους Άγγλους. Οι κατακτητές τον κυνήγησαν και τον εφόνευσαν στον δρόμο Κάτω Πλατρών - Φοινίου. Η θυσία του Αγωνιστή Δήμου Ηροδότου, όπως και κάθε Ήρωα του Έθνους, συνεχίζει να μας προκαλεί ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας έως και σήμερα. Μπρος στις Ηρωικές μορφές τους, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ και αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον Δίκαιο Αγώνα, έως την πολυπόθητη Λευτεριά και την Ένωση με την Μάνα Ελλάδα!



Γραφειο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.