ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου για EastMed



Έπεσαν οι υπογραφές στο Ζάππειο από τους Υπουργούς Ενέργειας Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ για την κατασκευή του ΕastMed και το ξεκίνημα του 2020 μας βρίσκει μάρτυρες σε νέα σημαντικά δεδομένα.

Ένας αγωγός με πολλές οφέλειες οικονομικές, διπλωματικές, γεωστρατηγικές. Η μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Σύστημα φυσικού αερίου περιθωριοποιεί την Τουρκία σε διεθνές επίπεδο και απαντά στο συμφωνηθέν κουρελόχαρτο Λιβύης - Τουρκίας. Ταυτοχρόνως ενισχύονται και οι συμμαχίες της Κύπρου, με τον σημαντικό διεθνή παράγοντα να στηρίζει ανεπιφύλακτα την κατασκευή του EastMed , αφού θα χρηματοδοτηθεί από Ισραηλινά, Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Οι υπογραφές αυτές σηματοδοτούν και την αδήριτη ανάγκη κήρυξης της Ελληνικής Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης. Με τις απαραίτητες συμμαχίες και με εύρωστα αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις έτσι ώστε να αποτραπεί το τουρκικό casus belli, καθώς και με την ενδεχόμενη επικράτηση των Δυνάμεων του Χαφτάρ στη Λιβύη (κατάργηση μνημονίου Λιβύης - Τουρκίας), ανάβει το πράσινο φως για υπογραφή ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου και Λιβύης. Όλα αυτά τα βλέπει ο Ερντογάν και καθόλου τυχαία δεν επέσπευσε την μεταφορά στρατού στη Λιβύη να πολεμήσει τον Χαφτάρ, ανήμερα των υπογραφών στην Αθήνα.

Ο Eastmed αποτελεί άριστη ευκαιρία και για την Κύπρο να απεμπλακεί επιτέλους από την επικίνδυνη και εθνοκτόνο "λύση" της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Γνωρίζοντας το τουρκικό αφήγημα ότι η μη κατασκευή αγωγού προς την Τουρκία εμποδίζει τις συνομιλίες για εξεύρεση λύσης στη βάση της Ομοσπονδίας και εκμεταλλευόμενοι τη μεταβολή των ισοζυγίων των Δυνάμεων στην περιοχή, γεννάται η ευκαιρία να σκοτώσουμε την ψευτορεαλιστική Ομοσπονδία και να θέσουμε επιτέλους στο τραπέζι την πραγματική φύση του Κυπριακού προβλήματος και την Απελευθέρωση.

Το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ στηρίζει πανηγυρικά την κατασκευή του αγωγού EastMed και συλλυπάται τους εν Κύπρω εκπροσώπους των τουρκικών θέσεων, καθώς και τους ποντιοπιλάτους κρυφοομοσπονδιακούς.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.