ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

«Ευρω»εκλογές 2019, νήσος Κύπρος.



Κατ’αρχάς, να σημειώσουμε ότι πλέον δεν υφίσταται καμιά ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη. Την ενέταξε σε αυτήν το Ακελ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος. Το Ακελ, βάζοντας στο ψηφοδέλτιό του και στην Ευρωβουλή τον Τούρκο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ και τα υπόλοιπα κόμματα επιτρέποντας σε Τούρκους να ψηφίσουν. 

Ενδεικτική της αηδίας προς τα κόμματα ήταν η αποχή, η οποία κατέγραψε ποσοστά της τάξης του 57.8%. Ούτε οι μισοί από όσους είχαν δικαίωμα ψήφου δεν προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Γεγονός που αποτελεί χαστούκι στα κόμματα της διαπλοκής και πρέπει να προβληματίσει τους πάντες. Δεν υπάρχουν νικητές σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση αλλά μόνο μια ηττημένη, η δημοκρατία. Μια δημοκρατία του 42.3%.

Σαν να μην έφταναν αυτά, κατά τη διάρκεια της ημέρας είδαμε πολλά. Τούρκους να δηλώνουν με δάκρυα στα μάτια ότι αγαπάνε την Κύπρο, ελληνόφωνους του Ακελ να φωτογραφίζονται με τους Τούρκους συμπατριώτες τους, αναφωνώντας συνθήματα στα τούρκικα την ώρα των πανηγυρισμών τους. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν σε όποιον εθελοτυφλεί ποιος είναι ο ρόλος τους: Ο Δούρειος Ίππος του Ταγίπ Ερντογάν.

Όσον αφορά τον Νιαζί, όλοι μας καταλάβαμε ότι θα ήταν εκ των φαβορί, καθώς όλο το ΔησΑκελ δούλεψε για την εκλογή του. Οι μεν παρουσιάζοντάς τον συνεχώς στα πάνελ σαν σωτήρα της Κύπρου και οι δε διαφημίζοντας τον και εστιάζοντας την προπαγάνδα τους σε αυτόν, συσπειρώνοντας τον Ακελικό κόσμο. Ο Νιαζί μετά την εκλογή του όμως, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Όσο κι αν τα μέσα μαζικού εξευτελισμού προωθούν το βίντεο με τον Νιαζί να τραγουδά «αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα», ο Τούρκος (ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας πλέον) εμφανίστηκε χθες σε τηλεοπτικό πάνελ εξαγριωμένος από τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων, αποφεύγοντας να απαντήσει ξεκάθαρα ποιον θα εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή. Το παραμύθι του ακελ περί εκπροσώπησης όλων των Κυπρίων και του αγώνα για το καλό της Κύπρου ξεφτιλίστηκε πανηγυρικά. Να υπενθυμίσουμε στον Κιζιλγιουρέκ, ότι για να σωθεί το παιδί, πρέπει οι ομοεθνείς του να αποχωρήσουν από την κατεχόμενη του Γη. Το παιδί μεγάλωσε και δεν πιστεύει τα ψέματα τα δικά σου και των ομοίων σου. Το παιδί γνωρίζει πολύ καλά ποιοι εισέβαλαν στην Κύπρο, ποιοι την επιβουλεύονται εδώ και καιρό και ποιοι την αγαπάνε πραγματικά. Το παιδί δεν βλέπει δύο κοινότητες, αλλά μια Γη Ελληνική που την πατά ο Τούρκος κατακτητής.

Το Κίνημά μας διαμηνύει πως όσοι στην Ευρωβουλή υποβαθμίζουν το Κυπριακό ως δικοινοτικό πρόβλημα και υπερασπίζονται τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν είναι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ξεκάθαρα εκπρόσωποι των τουρκικών θέσεων. Είτε αυτός ονομάζεται Νιαζί, είτε αυτοί ονομάζονται "Νιαζίδες" ελληνικής καταγωγής. Όλοι αυτοί θα βρίσκονται απέναντι μας. 

Έλληνα της Κύπρου, ως πότε θα ανέχεσαι να αποφασίζουν για εσένα, χωρίς εσένα; Μην επιτρέψεις ξανά να σε κοροϊδέψουν. Γύρισε πλάτη στους Ελληνοφοβικούς πηγαίνοντας όμως στην κάλπη. Με την αποχή απλά τους αφήνεις να αποφασίζουν μόνοι τους. Αν δεν το πράξεις, τότε όντως σου αξίζουν οι πιο πάνω. Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Απόδειξε πως δεν μας αξίζει να την ξαναζήσουμε. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ 
Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!





Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.