ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΪΟΥ



Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι κομβικής σημασίας και ο λαός καλείται να εκλέξει τους έξι νέους ευρωβουλευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς οι δυνατότητες που προσφέρει η παρουσία μας ως μέλος στην Ε.Ε. δεν αξιοποιήθηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε από τους έως τώρα ευρωβουλευτές της Κ.Δ.

 Η μισή Κύπρος παραμένει για 45 χρόνια κατεχόμενη, οι πρόσφυγες μένουν μακριά από τις περιουσίες τους, ο εποικισμός συνεχίζεται και τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας καταπατώνται. Εδώ και 42 χρόνια η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του νησιού παρουσιάζει ως μοναδική «λύση» του Κυπριακού τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Μια «λύση» ρατσιστική, αντιδημοκρατική και μη βιώσιμη. Μια «λύση» άδικη που η εφαρμογή της προϋποθέτει τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής. Η Τουρκία παραμένει ατιμώρητη για τα εγκλήματα του 1974 και ακόμα και σήμερα αμφισβητεί και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κ.Δ. με την παρανομη εισβολή στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Κανένας εώς τώρα ευρωβουλευτής δεν κατάφερε να καταδείξει τα εγκλήματα της Τουρκίας, να απαιτήσει την τιμωρία της και να μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα την πραγματική φύση του Κυπριακού προβλήματος. Οι έως τώρα ευρωβουλευτές αποδείχθηκαν ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ως ένα Κίνημα που νοιάζεται για το καλό του τόπου και πρωτοστατεί στους εθνικούς αγώνες κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει η εκλογή υποψηφίων που θα υπερασπίζονται αλλότρια συμφέροντα και θα προωθούν μέσω της Ευρώπης την δια της ομοσπονδίας τουρκοποίηση της Κύπρου. Καθιστούμε σαφές πως υποψήφιοι κομμάτων που στηρίζουν τη ΔΔΟ για εμάς είναι απαράδεκτο να εκλέγονται ως εκπρόσωποι στην Ε.Ε. ενός λαού που με ποσοστό 76% απέρριψε τη ΔΔΟ το 2004.  Η παραμονή εποίκων, η εκ περιτροπής προεδρία, το λεγόμενο «δικαίωμα του χρήστη» στις περιουσίες, οι τέσσερεις ελευθερίες για τους Τούρκους υπηκόους είναι μερικά απότοκα της ομοσπονδιακής πολιτικής των κομμάτων του κατεστημένου. Επιπλέον οι  ευθυνόμενοι για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων και εκείνοι που αγνοώντας τη βούληση του Κυπριακού Ελληνισμού  συνέχισαν να διαπραγματεύονται το εθνικό μας πρόβλημα στη βάση της ΔΔΟ θα βρίσκουν πάντα απέναντι τους Δρασίτες. Ακολούθως, πέραν από τους φανερούς πρεσβευτές της προδοτικής ΔΔΟ, υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν εναγωνίως να κερδίσουν ψήφους από παντού, μεταλλάσοντας τις θέσεις τους ανάλογα με την καρέκλα και δηλώνοντας εσχάτως δήθεν αντι-ομοσπονδιακοί. Υποψήφιοι τέτοιων κομμάτων καταψηφίζονται από το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ. 

Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας και η μετανάστευση πολλών νέων συμπατριωτών μας στο εξωτερικό είναι μερικά από τα απτά παραδείγματα της αποτυχημένης πολιτικής των κομμάτων που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν τον τόπο. Τα σκάνδλα στα οποία εμπλέκονται τα κόμματα του κατεστημένου καθιστούν επιτακτική ανάγκη την καταψήφιση των υποψηφίων τους στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Υποψήφιοι κομμάτων οι οποίοι  συναίνεσαν στη ρατσιστική αυτόματη εγγραφή στους καταλόγους 80.000 τ/κ την ώρα που αρνούνται αυτό το δικαίωμα στους Έλληνες της Κύπρου, πρέπει να καταψηφιστούν. Η πιο πάνω ρύθμιση αποτελεί ξεκάθαρη πρόθεση αλλοίωσης του αποτελέσματος, ειδικότερα με τη βδελυρή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κομμάτων Τούρκων υποψηφίων.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ., πιστοί στα ιδανικά του έθνους μας οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αυτόνομο αντιομοσπονδιακό αγώνα ενάντια στους μηδίσαντες πολιτικούς που ξεπουλούν καθημερινά την πατρίδα μας. Δεν δεχόμαστε καμία έκπτωση στις ιδέες, τα πιστεύω μας, ούτε είμαστε από αυτούς που τροποποιούν τα ιδανικά τους ανάλογα με το ρεύμα της εποχής. Είμαστε το μόνο κίνημα που δίνει ελπίδα στην κοινωνία και η συνεχής ισχυροποίησή μας δίνει θάρρος και κουράγιο στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Το Δ.Σ. του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ., σεβόμενο την προσωπική αυτονομία που διαθέτει το κάθε στέλεχος του και έχοντας εμπιστοσύνη σε αυτό,  καλεί να ενεργήσει κατά βούληση στις προσεχείς ευρωεκλογές, βάσει των ιδανικών που διέπουν το κίνημά μας εδώ και 51 χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε την αποχή, μιας και για το μέλλον, εμάς και των παιδιών μας, αποφασίζουμε μονάχα εμείς. Είναι χρέος μας να δείξουμε την εναντίωσή μας στους προδότες των κομμάτων που παζαρεύουν τα Άγια Χώματά μας, είναι χρέος μας να στείλουμε μήνυμα στο σάπιο κατεστημένο πως το τέλος του πλησιάζει. 



ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΗ


Εκ Γενετής Αυτόνομοι, Δια Ζωής Μαχόμενοι, Έλληνες μέχρι τέλους!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.