ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Πτώση Ελικοπτέρου Bell-206 - Φλωράκης 10/07/2002


Συμπληρώνονται σήμερα 17 χρόνια από την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου τύπου “Βell-206”, στο οποίο επέβαιναν οι: Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντγος Ευ. Φλωράκης, Δκτης Διοίκησης Αεροπορίας Ταξχος Στ. Δεμέναγας, Υπχος Ν. Γεωργίου, Σγος Π. Αθανασιάδης και Υπσγος Μ. Σιακαλλής. Οι Αξιωματικοί μας έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, καθώς το ελικόπτερο συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 04:20 της 10ης Ιουλίου 2002, κοντά στο χωριό Κούκλια της Πάφου.

Ο αείμνηστος Στρατηγός Φλωράκης συνέβαλε τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της Ε.Φ, ενώ υπό την αρχηγία του πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά η άσκηση “Νικηφόρος-Τοξότης” το 2000, στα πλαίσια του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδος-Κύπρου.

Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, συγκλόνισε την Μεγαλόνησο, όπως και την Μάνα Ελλάδα. Τα πέντε παλικάρια, με την θυσία τους εντάχθηκαν στο Πάνθεον των Ηρώων μας. Παρέμειναν πιστοί στα ιδανικά που πρέσβευαν ως Έλληνες Αξιωματικοί, για διαφύλαξη της Ελευθερίας και της Πατρίδος μας. “Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν πέρασαν, θα 'ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί.” Σε εσάς, όπως και στον κάθε Έλληνα ο οποίος θυσιάστηκε εν ώρα καθήκοντος, χρωστάμε πολλά. Οφείλουμε να φανούμε άξιοι της κληρονομιάς για την οποία αφιερώσατε και εν τέλει θυσιάσατε την ζωή σας.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!





Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.